Can Ataklı'dan, DEM ve CHP'nin Esenyurt adayı Ahmet Özer'in 'Kürdistan' sözlerine tam destek!

CHP yandaşı Can Ataklı, HDP/DEM ve CHP'nin Esenyurt'tan aday göstereceği Ahmet Özer'in skandal 'Kürdistan' paylaşımlarına destek verdi. Ataklı'nın "Türkiye'den toprak talep ederler etmezler ayrı mesele ama Kürt halkının devlet kurma hakkı vardır." sözleri büyük tepki çekti.

Skandal 'Kürdistan' çıkışı ile kamuoyunda bilinen DEM'li Ahmet Özer'in CHP-DEM Parti  pazarlığında İstanbul Esenyurt’ta  aday olarak göstereceği iddia ediliyor.

CHP'li Can Ataklı , "Devlet kurmak Kürtlerin hakkı" şeklinde beyanatlar veren HDP'li Ahmet Özer'e destek verdi.

 

"HAKLARIDIR..."

"Kürt Devleti kırmızı çizgimizdir lafını anlayabilmiş değilim." diyen Altaylı şu ifadeleri kullandı;
 
Özer'in konuşmasına bakarsanız Türkiye'de Kürt devletinin kurulmasında bahsetmiyor. Tarihsel olark değerlendirme yapmış "Kürtler bugünlere hiç devlet kurmadan geldiler. Irak parçalandı. Irak'In kuzeyinde özerk bölge gibi burada bir devlet kurmalarının kimseye bir zararı yok. Ayrıca da haklarıdır" diyor.

Böyle bir talep Türkiye'den bir toprak talebi veya Türkiye'de bir devlet kurulması anlamına gelmez. Türkiye'de bu ifadeleri pek çok kez çok sayıda aydın ve ben de söyledim. Kürt Devleti kırmızı çizgimizdir lafını anlayabilmiş değilim. İŞİD şeriat devleti kurarsa kırmızı çizgi mi? Kürt halkının yaşadığı bir bölge bu. Kürt kökenli olanların bir bölümü Suriye'de bir bölümü Irak'ta ve Türkiye'de. Eğer burada bir devlet kurarlarsa Türkiye'den de bir toprak talebini getirir. Getirir-getirmez o ayrı mesele ama "Kürt halkının devlet kurma hakkı vardır" demek ille  Türkiye'de bir bölücülük anlamına gelmiyor.

 

Can Ataklı'dan, DEM ve CHP'nin Esenyurt adayı Ahmet Özer'in 'Kürdistan' sözlerine tam destek! ile ilgili etiketler Can Ataklı DEM Parti Esenyurt CHP

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.