Camiler açılıyor mu? Vakit namazları kılınabilecek mi? Kabine açıklayacak

Camiler açılıyor mu? Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında camilerde ibadete sınırlama getirilmiş, vakit namazları evlerde kılınmaya başlamıştı. ancak alınan tedbirlerin sonuç vermesi ve vaka sayılarında ciddi düşüş sebebiyle camilerin açılması vakit namazlarının kılınabilmesi öngörülüyor. Peki camiler açılıyor mu, camilerde vakit namazları kılınabilecek mi? Detaylar haberimizde...

Camiler açılıyor mu? Camilerde namaz kılınabilecek mi sorusu müslümanların gündeminde. Koronavirüs salgını nedeniyle ibadetlerini evlerinde yapan müslüman vatandaşlar, bugün yapılacak kabine toplantısından çıkacak sonuçları dört gözle bekliyor. Virüs salgınından dolayı ibadete kısmen kapatılan camilerde namaz kılma işlemi, kabine toplantısı sonrası netliğe kavuşacak. Peki camiler açılıyor mu, camilerde namaz kılınabilecek mi? İşte detaylar...

 

CAMİLER AÇILIYOR MU?


Normalleşme kapsamında alınacak kararlar sonrası Türkiye'de birçok sektörün yeniden canlanması beklenirlen Camilerde ibadete izin veren kararın da açıklanması bekleniyor.

CAMİLER NE ZAMAN AÇILACAK?

Koronavirüs nedeniyle camilerde vakit namazlarının ve cuma namazlarının kılınması yasaklanmıştı. Bayram namazında da aynı yasağın devam etmesi bekleniyor. Ama haziran ayının ortasına doğru camiler ibadete açılacak.


TURİZM HAZİRANDA

Turizm Türkiye’nin bacasız sanayisi. Onlar mayıs ayını hazırlık süreç olarak değerlendirecekler. Konaklama, açık büfe ve sosyal etkinlikler sıkı kurallara bağlanıyor. Ama haziran ayında turistik tesisler açılıyor. Otel, motel, müze ve örenyerleri açılacak. Kültürel etkinlikler yine haziran ayında başlatılıyor. Ancak tatil merkezlerimiz açısından çözüm bekleyen bir sorun, turistlerin durumu olacak.

UÇUŞLAR HAZİRANDA

Türk Hava Yolları’nın iç hat uçuşları haziran ayında başlayacak. Dış hat uçuşları ise ülkelerin durumuna göre belirlenecek. Tren seferleri de haziran ayında başlıyor. Çalışma hayatı, adalet ve ekonomi ise haziran-eylül arasında kademeli olarak normalleşme sürecinde yerini alacak.

Camiler açılıyor mu? Vakit namazları kılınabilecek mi? Kabine açıklayacak ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona Virüs cami camiler açılıyor mu ibadet kabine
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.