Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret için Türk-İş ile uzlaşmaya yakın olduklarını açıkladı

İstihdamdaki 7 milyondan fazla çalışanın beklediği asgari ücret zammı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama geldi. Bilgin işçi sendikası Türk-İş ile uzlaşmaya yakın olduklarını duyurdu.

Bakan Bilgin, "Asgari ücretin toplumu tatmin edecek, adalet duygusunu pekiştirecek bir seviyede olacağına inanıyorum. Türk-İş ile bu konuda uzlaşmaya yakınız." şeklinde konuştu.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, belirlenecek asgari ücret hakkında "Asgari ücret önümüzdeki dönem hiç olmadığı kadar önemli. 45 senedir asgari ücreti konuşuyoruz. Bu sene 45 seneye bedel bir sene. Onun için toplumu tebessüm ettirecek, toplumu memnun edecek, bizim razı geleceğimiz bir tablo çıkarsa biz de altına imza atarız." değerlendirmesini yapmıştı.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret için Türk-İş ile uzlaşmaya yakın olduklarını açıkladı ile ilgili etiketler asgari ücret TÜRK-İŞ vedat bilgin
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.