Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ne zaman yatırılacak? Bakan Işıkhan duyurdu: Yarın hesapta olacak!

Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye için tarih belli oldu. Bakan Işıkhan "Çalışan emeklilerimizin 5 bin Türk Lirası tutarındaki ödemeleri 29 Aralık Cuma günü banka hesaplarına yatırılacaktır." DEDİ.

Son dakika haberi: Çalışan emekliye ödenecek 5 bin liralık ikramiye düzenlemesi geçtiğimiz gün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Milyonlarca emekli ikramiyelerin hesaplara yatacağı tarihe kilitlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ödemeleri yatacağı tarihi açıkladı. İkramiye ödemesinden 4 milyon 680 bin emeklinin yararlanacağı öğrenildi.

YARIN HESAPLARA YATIRILACAK

Ekonomi ağırlıklı torba kanun teklifi dün TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kanun teklifi milyonların merakla beklediği çalışan emekliye 5 bin lira ikramiyeyi de içeriyordu. Beklenen açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Işıkhan "Çalışan emeklilerimizin 5 bin Türk Lirası tutarındaki ödemeleri 29 Aralık Cuma günü banka hesaplarına yatırılacaktır. Gerçekleştirdiğimiz düzenlemenin kıymetli emeklilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

4,7 MİLYON EMEKLİ YARARLANACAK

Resmi Gazete'de yayımlanan ikramiye düzenlemesinden 4 milyon 680 bin kişi yararlanacak.  Çalışmayan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi geçen ay yapıldı. Ancak çalışan emekliler kapsam dışı bırakıldı. Gelen tepkiler üzerinde hükümet çalışmayan emeklilere de ödeme yapılması için çalışma başlattı.

ÇİFTÇİLERE DE ÖDENECEK

Öte yandan Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler çalışan emekli olarak görüldükleri için ödemeden yararlanamadı. Yeni düzenlemeyle 5000 TL emekli ikramiyesi ödemesinden daha önce kapsam dışı kalan çiftçiler de yararlanacak.

Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ne zaman yatırılacak? Bakan Işıkhan duyurdu: Yarın hesapta olacak! ile ilgili etiketler emekli
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.