Çağdaş Atan: Galatasaray'ı Abdullah Avcı'nın verdiği taktikle yendim

Çağdaş Atan: "Galatasaray maçında ilk defa 3-4-1-2 pres yapacaktık. Biz o zamana kadar 4-4-2 pres yapmaya çalışıyorduk. İlk kez birebir kaleciye kadar pres yapmayı düşünüyorduk, planım o şekildeydi. Abdullah Avcı'ya sormuştum ne düşünüyorsunuz diye "Hiç korkma öyle de git" dedi. Ben de o cesaretle ilk kazandığımız maçta o sistemi uyguladım..."

Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Atan, röportaj konusundaki ketum tavrına Fanatik'e konuşarak son verdi. Başarılı çalıştırıcı, Akdeniz ekibiyle yaptıkları Süper Lig başlangıcını "hayallerin ötesinde" olarak niteledi. İşte Atan röportajından kesitler...

"Başlangıcımız hayal ettiğimizin ötesinde oldu. Yeni bir oyuncu grubuyla sezona giriyorduk ve kafamızda bazı soru işaretleri vardı. İlk hazırlık maçında Ç.Rizespor'u 3-0 yendikten sonra çok büyük işler başarabileceğimizi düşünmeye başladık. Oyuna hükmetmeyi, rakipten top kazanma süresini çok kısa sürelere indirmeye çalıştığımızı sezon başında ifade etmiştim. Oyuncu grubumuz adım adım, her hafta üstüne koyarak iyi bir şekilde istediklerimizi uygulamaya devam etti. İlk 9 maçta 7 galibiyet 2 beraberlik bize güven verdi. Oyuncular da keyif aldı ve süreç bu zamana kadar gelişti."

BAKASETAS HAK ETTİĞİ KONTRATI ALDI

"Bakesatas'ın transferine onay verdim. Kulübe büyük bir gelir kaynağı olacaktı ve oyuncumun hayali büyük takımlara gitmekti. Bize ve oyunumuza büyük katkıları oldu. Hak ettiği kontratı aldı, ona başarılar diliyorum. Benim amacım kendimin büyük kontratlar alması değil oyuncularımızın büyük kontratlar alması ve market değerlerinin artması. Bakasetas sonrası tabi ki güç kaybettik, skorer matematiği olan bir oyuncuyu kaybettik ama dinamizmi artırma, pas ritmini hızlandırma şansı yakaladık. Kendimi de denemek istedim. 10'suz neler yapabileceğim konusunda. Bakasetas gittikten sonra da iyi işler yaptığımızı düşünüyorum."

Çağdaş Atan: Galatasaray'ı Abdullah Avcı'nın verdiği taktikle yendim

"HİÇ KORKMA ÖYLE DE GİT"

"Sergen hoca iyi bir futbol oynadığımızı ve bunu takdir ettiğini her zaman belirtiyor. Fatih hoca ve ekibi de aynı şekilde hep olumlu şeyler söylediler. Abdullah Avcı ile çalışmadığı dönemde cesaret etmeye korktuğum bazı şeyleri danıştığım oldu. Galatasaray maçında mesela ilk defa 3-4-1-2 pres yapacaktık. Biz o zamana kadar 4-4-2 pres yapmaya çalışıyorduk. İlk kez birebir kaleciye kadar pres yapmayı düşünüyorduk, planım o şekildeydi. Abdullah Avcı'ya sormuştum ne düşünüyorsunuz diye "Hiç korkma öyle de git" dedi. Ben de o cesaretle ilk kazandığımız maçta o sistemi uyguladım..."

"Basketbolu gerçekten seviyorum ve özellikle Euroleague'i takip ediyorum. Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes son dönemde çok formda. Bu iki takımın maçlarını izlemekten büyük keyif alıyorum. Bu arada Zeljko Obradovic'in liderliğinden esinlendiğimi de belirteyim. Özellikle saha kenarındaki duruşu, oyuncularına hakimiyeti ve oyuncular üzerindeki ağırlığından etkilendiğimi söylemek istiyorum."

RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Çağdaş Atan: Galatasaray'ı Abdullah Avcı'nın verdiği taktikle yendim ile ilgili etiketler Aytemiz Alanyaspor Çağdaş Atan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.