Bursluluk sınavı ne zaman? Bursluluk sınavında hangi konular çıkacak?

Merakla beklenen bursluluk sınavı tarihleri belli oldu. 5 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek olan ve 5, 6, 7, 8 hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. Sınıfların gireceği Bursluluk yani İOKBS sınavında hangi konuların çıkacağı merak edildi. Peki, Bursluluk sınavı ne zaman? Bursluluk sınavında hangi konular çıkacak? İşte detaylar…

Bursluluk sınavı daha öncesinde 6 Haziran tarihinde yapılmadan koronavirüs nedeniyle ertelenmişti. Milli Eğitim Bakanlığı, bursluluk sınavında çıkacak konuları ve Bursluluk sınavının yeni tarihini de öğrencilerle paylaştı.

2020 BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yaptığı açıklamada; “6 Haziran Cumartesi günü yapılacağı ilan edilen 2020 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’nın (İOKBS) 5 Eylül 2020 Cumartesi günü gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştır.” ifadelerine yer verdi.

BURSLULUK SINAVINDA HANGİ KONULAR ÇIKACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; “Bu sınava girecek öğrencilerimiz de bulundukları sınıfların birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacaklar. Ayrıca bu sınava girecek 10'uncu ve 11'uncu sınıf öğrencilerimiz 9'uncu sınıfın tüm müfredatından sorumlu oluyorlardı. Bu kapsamı da daralttık ve 10 ve 11'inci sınıf öğrencilerimiz de sadece 9'uncu sınıfın birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacak.” dedi.

Bursluluk sınavı ne zaman? Bursluluk sınavında hangi konular çıkacak? ile ilgili etiketler bursluluk bursluluk sınavı Bursluluk konuları
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.