Bursaspor Fenerbahçe maçı saat kaçta?

Süper Lig'in 15. haftası Bursaspor Fenerbahçe maçıyla başlayacak. Süper Lig'de son maçlarda istediği sonuçları alarak şampiyonluk yarışına ortak olan Fenerbahçe deplasmanda galip gelmeye çalışacak. Geride kalan haftalarda 7 galibiyet 3 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 24 puan alan Bursaspor ligde 6. sırada bulunuyor. Deplasman ekibi Fenerbahçe ise 14 haftada topladığı 26 puan lider Medipol Başakşehir'in 4 puan gerisinde bulunuyor. Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Fernandao ve Mehmet ekibi bu zorlu karşılaşmada forma giyemeyecek. Bursaspor'da teknik direktör Le Guen ligde 7 maçtır kaybetmiyor. Peki, Bursaspor Fenerbahçe maçı ne zaman saat kaçta ve hangi kanalda? Muhtemel 11'ler ve detaylar haberimizde...

Bursaspor ligin 15. hafta evinde Fenerbahçe'yi ağırlayacak. Fenerbahçe ile Bursaspor ligde 97. kez karşı karşıya gelecek. Sarı lacivertlilerde, Hasan Ali Kaldırım, Şener Özbayraklı, Roman Neustaedter, Martin Skrtel sarı kart sınırında bu maça çıkaca. Bu futbolcuların sarı kart görmesi durumunda 16. haftada oynanacak Karabükspor karşılaşmasında forma giyemeyecek. Paul Le Guen yönetimindeki ev sahibi ise ligde 7 maçtır kaybetmiyor. Bursaspor ligde topladığı 24 puan ile 6. sırada yer alırken, deplasman ekibi liderin 4 puan gerisinde 3. sırada yer alıyor. Peki, Bursaspor Fenerbahçe maçı ne zaman saat kaçta ve hangi kanalda? Muhtemel 11'ler ve detaylar haberimizde...

632x314-fenerbahce-ile-bursaspor-97-randevuda-1512628167553

MAÇ HANGİ KANALDA?

8 Aralık Cuma günü oynanacak ve saat 20:00'de başlayacak mücadele beIN SPORTS 1'den canlı yayınlanacak.

Son 3 maçını kazanan sarı-lacivertliler, lider Medipol Başakşehir’in 4 puan gerisinde haftaya 26 puan ve averajla 3. sırada girdi. Ligde 7 haftadır kaybetmeyen Fenerbahçe, bu sezon dış sahada ise üçer galibiyet ve beraberlikle, bir yenilgi aldı. Sarı-lacivertliler, ligde son yenilgisini 7. haftada Teleset Mobilya Akhisarspor deplasmanında 1-0’lık skorla yaşadı.

Fenerbahçe’de sakatlıkları bulunan Mehmet Ekici ile Jose Fernandao, Bursa deplasmanında forma giyemeyecek. Roberto Soldado’nun durumu ise son antrenmanda belli olacak. Sarı-lacivertlilerde Hasan Ali Kaldırım, Roman Neustaedter, Şener Özbayraklı ve Martin Skrtel, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu futbolcular kart görmeleri durumunda 16. haftadaki Kardemir Karabükspor maçında cezalı duruma düşecek.

Teknik direktör Paul Le Guen yönetimindeki Bursaspor da Fenerbahçe gibi ligde 7 maçtır kaybetmiyor. Son 2 maçını kazanan yeşil-beyazlılar, haftaya 24 puan ve averajla 6. sırada girdi. Bursaspor sahasında bu sezon oynadığı 7 maçta 5 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgi aldı.

feafAjrenghje

FENERBAHÇE KAZANMAK İSTİYOR

Ligde yaşadığı buhranlı günleri geride bırakan sarı lacivertli takım 26 puanla Beşiktaş'ın averajla bir basamak üstünde, 3'üncü durumda. Ev sahibi Bursaspor ise teknik direktör Paul Le Guen yönetimde başarılı bir sezon geçiriyor ve puan tablosunda 24 puan ile 6'ncı pozisyonda bulunuyor.

Fenerbahçe sezonun ilk yarısının bitmesine 3 hafta kala zorlu Bursa deplasmanına gidiyor. Geçtiğimiz hafta, evinde Kasımpaşa'yı 4-2 yenerek zirve takibine devam eden sarı lacivertliler, ligde son üç maçtır mağlup edemediği Bursaspor karşısında 3 puan arayacak. Kasımpaşa karşısında forvet oyuncularının hiç birinden faydalanamamasına rağmen 4 gol kaydeden Fenerbahçe, Bursa deplasmanında da benzer bir oyun ile sahaya çıkacak. İspanyol forvet Soldado'nun iyileşip takıma dönmesi, teknik direktör Aykut Kocaman'ın elini kuvvetlendiren bir haber oldu. Ancak Kocaman son Kasımpaşa maçında forvetsiz oynayan takımının kurgusunu bozmak istemiyor. Özellikle Giuliano'nun hücum hattındaki etkili oyunu, takım olarak rakip kalede tehlike yaratılması Kocaman'ın Kasımpaşa ilk 11'ini koruma isteğinin en büyük nedeni. Son haftalarda Aatif'ın yükselen performansı sebebiyle Bursaspor maçında Faslı oyuncuyu yine ilk 11'de oynatmayı planlayan Kocaman, maçın durumuna göre sakatlığı düzelen Valbuena'yı ikinci yarı oyuna dahil etmeyi planlıyor. Ayrıca Aykut Kocaman bir diğer sakatlığı düzelen Isla'yı da yedek oturtmayı düşünüyor. Şener'in son maçlardaki grafiğini bozmak istemeyen teknik direktör Aykut Kocaman Isla'yı Bursa'da yedek soyunduracak. Dizindeki ağrıları devam eden Hollandalı forvet Janssen Bursaspor karşılaşmasında riske edilmeyip, yine kadroya alınmayacak.

Fenerbahçe ligde son 7 maçtır yenilmiyor. Son 3 karşılaşmasından da galibiyetle ayrılan sarı lacivertliler, deplasmanda son 15 maçta sadece bir kez mağlup oldu. Ev sahibi Bursaspor son sekiz iç saha karşılaşmasında Fenerbahçe'yi mağlup edemedi. Yeşil beyazlılar en son iç sahada Fenerbahçe'yi Mart 2009'da mağlup etmişti. Bursa'da son üç maçta kazanan olmadı.

97. RANDEVU

Yeşil-beyazlı takımın, o zamanki adıyla Türkiye 1. Futbol Ligi'ne yükseldiği 1967-1968 sezonundan itibaren karşılaşan Fenerbahçe ile Bursaspor arasındaki rekabette sarı-lacivertli ekibin galibiyet sayısında açık ara üstünlüğü bulunuyor.

İki takım arasında geride kalan 96 maçtan 48'ini Fenerbahçe, 14'ünü Bursaspor kazandı, 34 maç berabere sonuçlandı.

Rekabetteki son 3 maçı kazanamayan Fenerbahçe'nin ligde attığı 148 gole, Bursaspor 76 golle karşılık verdi.
Geçen sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Bursaspor 1-0 kazanarak, rakibi karşısında Süper Lig'deki 12 maçlık galibiyet hasretine son verdi. İkinci devre Bursa'da yapılan müsabaka ise 1-1 bitti.

BURSA'DA OYNANAN MAÇLAR

Fenerbahçe ile Bursaspor, yarınki maçın yapılacağı Bursa'da daha önce 47 kez karşılaştı.
Son 3 randevunun eşitlikle bittiği Bursa'daki maçlarda ev sahibi yeşil-beyazlılar 8 kez galip geldi, Fenerbahçe 16 maçta gülen taraf oldu, 23 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

Fenerbahçe deplasmanda 52 gol atarken kalesinde 37 gol gördü.
Bu arada, iki ekip arasında 1992-1993 sezonunda Bursa'da oynanması gereken maç, ev sahibi takımın cezası nedeniyle İzmir'de yapılmış ve yeşil-beyazlılar 2-1 galip gelmişti.

BURSASPOR EVİNDE KAZANIYOR

Bursaspor, Süper Lig'de evinde Fenerbahçe ile yaptığı son 8 maçta galip gelemedi.
Taraftarı önünde Fenerbahçe'yi son kez 2008-2009 sezonunda, 20 Mart 2009 tarihinde 2-1'lik sonuçla mağlup eden yeşil-beyazlılar, daha sonraki 8 randevudan 5'inde berabere kaldı, 3'ünü yitirdi.

EN FARKLI SKORLU GALİBİYETLER

Fenerbahçe, Bursaspor karşısında tarihinde en farklı skorlu galibiyetini, 2002-2003 sezonunda cezası nedeniyle Ankara'da yaptığı maçta 7-1'lik skorla aldı.
Bursaspor ise lig tarihinde 14 kez yendiği rakibi karşısında şimdiye kadar en fazla 2 farklı skorlarla maç kazanabildi. Yeşil-beyazlılar, 1970-1971, 1990-1991 ve 2007-2008 sezonunda sahadan 2-0 galip ayrıldı.

SON 10 MAÇ

Fenerbahçe ile Bursaspor takımları arasında ligde yapılan son 10 maçta alınan skorlar şöyle:

2012-2013

Bursaspor - Fenerbahçe 1 - 1

Fenerbahçe - Bursaspor 4 - 1

2013-2014

Bursaspor - Fenerbahçe 2 - 3

Fenerbahçe - Bursaspor 3 - 0

2014-2015

Bursaspor - Fenerbahçe 1 - 1
Fenerbahçe - Bursaspor 1 - 0

2015-2016

Fenerbahçe - Bursaspor 2 - 1
Bursaspor - Fenerbahçe 0 - 0

2016-2017

Fenerbahçe - Bursaspor 0 - 1
Bursaspor - Fenerbahçe 1 - 1

SÜPER LİG HABERLERİ

Her seferinde takımlarımızda yerli oyuncu olmadığını söyleyen Milli Takım teknik direktörü Lucescu, Leipzig karşısında 7 Türk futbolcu oynatan Beşiktaş'ı izlemedi.

Her defasında Süper Lig takımlarının Türk oyuncularını oynatmamasını eleştiren Mircea Lucescu dün akşam Şampiyonlar Ligi'nde Leipzig karşısında kadrosunda ilk 11'de 5 Türk oyuncu ile sahaya çıkan Beşiktaş'ı izlemeyerek yine kendi ile çelişti.

Beşiktaş karşılaşmanın 2'nci yarısında da Cenk Tosun ve Orkan Çınar'ı da oyuna dahil etmesi ile toplam 7 Türk oyuncunun oynadığı karşılaşmayı izlemeyen Lucescu, eski takımı Shakhtar'ın maçını Ukrayna Milli Takımı Teknik Direktörü Shevchenko ile birlikte izledi.

erjfbehrbfeh

BİR REKOR DA TOLGA ZENGİN'DEN!

Beşiktaş, Leipzig deplasmanında da 2-1 kazanarak 3. Şampiyonlar Ligi deplasmanında 3. zaferine ulaşırken Tolga Zengin de tarihi bir gece yaşadı.

Çok uzun bir süre sonra eldivenleri eline geçiren Tolga müthiş performansıyla tarihe geçti. 90 dakika boyunca kalesine gelen 11 şutun 10 tanesinde rakiplerine geçit vermeyen Tolga Zengin bu alanda Şampiyonlar Ligi'nde Türk kalecilerin en iyisi olmayı başardı.

RÜŞTÜ VE SİNAN 9 KEZ

Önceki yıllarda Rüştü ve Sinan bu rekoru paylaşmayı başarmıştı. Rüştü, 2004 yılında Fenerbahçe forması ile Lyon karşısında 9 kez ve Sinan Bolat da 2009 yılında Standart Liege forması ile Olympiakos karşısında tam 9 kurtarışla mücadeleyi tamamlamıştı.

janse

JANSSEN İÇİN FLAŞ İDDİA

Fenerbahçe 'de kiralık olarak forma giyen Vincent Janssen için ülkesi Hollanda'dan flaş bir iddia ortaya atıldı. Haberlere göre golcü arayışına gören İtalyan ekibi Napoli'nin 23 yaşındaki forveti radarına aldığı ve sezon sonunda transfer edeceği öne sürüldü. Bonservisinin bulunduğu Tottenham'ın da bu transfere onay vereceğinin altı çizildi.

DİZİNDE AĞRI VAR

F.Bahçe, Bursa maçının hazırlıklarına bir gün iznin ardından dün başladı. Dizinde ağrısı bulunan ve taktik ağırlıklı antrenmanın ilk bölümünde takımda yer alan Janssen'e, Soldado ve Fernandao ile birlikte özel program uygulandı. Janssen'in maça kadar hazır olacağı belirtildi. Mehmet Ekici'nin de tedavisine devam edildi.

aykutaziz

AYKUT KOCAMAN ARABASINI AZİZ YILDIRIM’A SATTI!

Aykut Kocaman, Aziz Yıldırım’a arabasını sattı… Bu olayı haber yapan şey; Fenerbahçe Teknik Direktörü ve Başkanı arasındaki araç alım-satımı değil. Gelin, ‘Tesadüfün de böylesi’ dedirten olay Çanakkale Biga'da yaşandı...

otoAraflarAthnrdgr

Biga Cumhuriyet Mahallesinde ikamet eden Aziz Yıldırım adlı bir vatandaş, yine kendisi gibi Biga Yeniceköy’de oturan Aykut Kocaman’ın aracını noter satışı ile satın aldı. Bu inanılmaz tesadüf görenleri hayrete düşürdü.

Bursaspor Fenerbahçe maçı saat kaçta? ile ilgili etiketler Bursaspor Fenerbahçe maç ne zaman saat kaçta
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.