Bulgaristan Vizesi - Ücretleri ve Bilmeniz Gerekenler

Bu yazıda sizlere Bulgaristan vizesi hakkında merak edilen tüm soruların yanıtlarını en doğru, en güncel biçimde vereceğiz. Siz de bir nedenden ötürü bu ülkeye gidecek iseniz bu yazı sizin için tam anlamı ile bir kılavuz olacaktır. En doğru, en güvenilir bilgiler en güncel biçimde bu yazıda mevcuttur. Şimdi sözü daha fazla uzatmayıp hemen başlayalım.

Bulgaristan vize ücreti birkaç kalemden oluşur. Bunlar aşağıda yazılı olduğu biçimdedir. Firmamızın fiyatları ise yapılacak araştırmalarda da görüleceği gibi son derece uygundur. Her sene rakamlarda değişim olabilir. Şu an aşağıda yazılı olan rakamlar 2023 senesi Kasım ayı değerleridir.

-Bulgaristan Konsolosluğu harç ücreti 80 Euro

-Servis hizmet ücreti 50 Euro

-Zorunlu olan seyahat sigortası ücreti 30-100 Euro

-Konfirme ve de rezervasyon belgesi ücreti 10-20 Euro değerindedir.

Bulgaristan Vizesi - Ücretleri ve Bilmeniz Gerekenler

Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır?

Bulgaristan vizesi nasıl alınır sorusuna yanıt vermeden önce bazı hususların altını çizmekte fayda bulunuyor. Bulgaristan hem bir komşu ülke, hem bir Balkan ülkesi hem de eski bir doğu Bloğu ülkesidir. Tüm bunlara istinaden son derece karakteristik yönleri olan bir yerleşim yeridir. Dahası iklim özellikleri de göz önüne alındığı zaman hem yaz aylarında hem kış aylarında rahatlıkla gezip görmek için gidilebilecek olan ülkelerin başında gelir. Yine ekonomik olarak bakıldığında da turistler açısından öğrenciler açısından maddi açıdan çok da zorlanmadan gezip dolaşılabilecek, unutulmaz anlara imza atılabilecek olan bir ülkedir. O yüzden özellikle daha önce hiç yurt dışına çıkmayanlar için bilhassa Bulgaristan unutulmaz anların yaşanacağı doğru bir destinasyon olacaktır. Şimdi nasıl vize alınır sorusunun yanıtını vermek gerekir ise işin özünde aşağıda verilen detaylarından da görüleceği gibi hiç de zor olmayan bir süreçtir. Aşağıda adım adım bu detaylara artık girelim.

Bulgaristan İçin Vize Süreçleri

Bulgaristan için vize süreçleri noktasında şöyle bir kritik nokta vardır. Toplamda 90 günü geçmeyecek biçimde olan kısa süreli vizelerde doğrudan Bulgaristan Büyükelçiliği, Bulgaristan Konsolosluğu ya da Bulgaristan Başkonsolosluğuna başvuru yapılmaz. Kısa süreli olan tüm vize türleri için örneğin turistik vize için Bulgaristan Hükümeti tarafından onaylanmış, akredite olmuş aracı kurumlar aracılığı ile işlemler yürütülür. Eğer uzun süreli olan bir vize ise örneğin oturma izni, çalışma, uzun süreli eğitim görme gibi süreçler var ise o zaman mutlaka önceden randevu alınarak ve istenen evraklar hazırlanarak üstte belirtilen Bulgaristan Konsolosluğu, Büyükelçiliği ya da Başkonsoloslarına başvuru yapılmalıdır. Başvurular mesai saatleri içinde hafta içi belirli ve gün saatlerde kurumun vize bölümüne yapılır.

Bulgaristan vize başvuru formu onlara olarak çevrimiçi ortamda hazırlanır. Sonrasında ıslak imzalı olarak diğer evraklar ile teslim edilir. Bu durum kısa süreli olan vize türleri için de geçerli olan bir durumdur.

Bulgaristan Vize Başvurularında Dikkat Edilecek Hususlar

Bulgaristan Hükümetinin eski bir sosyalist blog ülkesi olması da göz önüne alındığı zaman tahmin edilebileceği gibi kurallar son derece nettir. O yüzden ister kısa süreli olsun, ister uzun süreli olsun yapılan vize başvurularında dikkat edilmesi gereken temel hususlar aşağıda yazılı olduğu gibidir:

- Vize başvurusu yapılır iken hazırlanan evraklar yakın tarihli maksimum 1 ay süreli olmalıdır

- Eski pasaportların ibra edilmesi zorunluluğu olmamakla birlikte eğer varsa ve sunulur ise o zaman artı değer katar

- Fahri konsolosluklar vize başvurusu almaz.

- Online doldurulan başvuru formu ıslak imzalı olmalıdır

- Randevu verilen gün ve saatte dakik bir biçimde ilgili kurumda olunmalıdır

- Kişi hangi kentte yaşıyor ise yaşadığı kentin bağlı olduğu kuruma uzun süreli vize başvurusu yapmalıdır. Aksi halde yapılan başvuru geçersiz sayılır ve sil baştan yapılması gerekir. Kurumlar arası transfer yoktur.

- Vize başvuru formunda mutlaka dönüş tarihi yer almalıdır. Ülke bu konuda son derece hassastır. Hangi tür vize alınacak olursa olsun ne zaman döneceğini başvuran kişinin bilmek isterler

- Vize başvuruları ülkeye gitmeden 15 gün önce ile 2 ay arasında yapılmalıdır. Tatil yaz ayları gibi dönemlerde olası risklere karşı önceden başvuru yapılmasında her daim fayda vardır.

- Tüm evraklar eksiksiz doğru ve tam bir biçimde dosya halinde teslim edilmelidir.

- Sunulan pasaportun en az 6 ay geçerliliği olmalı ve son 10 yıl içinde alınmış olmalıdır.

- Finansal durumunu kişi mutlaka belgeleyebilmelidir. Ayrıca ülkede kalacağı süre boyunca günlük 50 Euro olacak biçimde banka hesabında para olmalıdır. Finansal olarak risk taşıyanların başvurusu kabul edilmez.
Kısaca bu noktada söylenebilecek olanlar bunlardır.
En Çok Tercih Edilen Bulgar Vizeleri
Bulgaristan için en çok tercih edilen vize türleri aşağıda yazılı olduğu gibidir:

- A tipi vize yani transit vize

- C tipi kısa süreli vize ki bu vize türü de Turistik, iş gezisi, eş dost ziyareti, fuar katılımı, bilimsel faaliyetlere katılım, sportif faaliyetlere katılım gibi nedenler ile yapılan geziler içindir

- D tipi vize ise uzun süreli olan bir vize türüdür. Evlilik, uzun süreli gezi, çalışma vb. nedenlerden ötürü gerçekleştirilir.

Bulgaristan Vize Randevusu Almak

Sonuç olarak ister kısa süreli, ister uzun süreli olsun vize randevusu almak istediğiniz her zaman Türkiye coğrafyasının neresinde olursanız olun bizimle iletişime geçerek kolayca zamanınız size kalarak randevularınızı alabilir ve işlerinizi halledebilirsiniz.
 

Bulgaristan Vizesi - Ücretleri ve Bilmeniz Gerekenler ile ilgili etiketler Bulgaristan Vize işlemleri
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.