Bülent Arınç koronaya mı yakalandı? Bülent Arınç kimdir?

Bülent Arınç kimdir? Kaç yaşında? Nerelidir? Koronaya yakalanan eski Türkiye Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın hayatını sizler için araştırdık. Bülent Arınç kimdir?

Bülent Arınç kimdir? Kaç yaşında? Nerelidir? 2009 ve 2015 yılları arasında Türkiye Başbakan Yardımcısı görevlerini üstlenen Bülent Arınç'ın hayatını araştırdık.

BÜLENT ARINÇ KİMDİR?

Bülent Arınç 25 Mayıs 1948 Bursa doğumlu olan Türk avukat ve siyasetçidir. 2009-2015 yılları arasında Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan 61. Türkiye Hükûmeti'nde ve Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 62. Türkiye Hükûmeti'nde Başbakan yardımcısı olarak yer almıştır. 2002-2007 yıllar arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

İlk defa 1995 Türkiye genel seçimleri'nde Refah Partisi Manisa milletvekili olarak meclise girmiştir. 1999 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar seçilmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurucuları arasında yer almış ve 2002 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti milletvekili olarak meclise girmiştir. 61. Türkiye Hükûmeti'nde hükûmet sözcülüğü görevini üstenmiştir.

Bülent Arınç koronaya mı yakalandı? Bülent Arınç kimdir?


Aslen Manisalı olan Arınç, 25 Mayıs 1948 yılında Jandarma Astsubayı İbrahim Arınç ile Sevdiye Arınç'ın (1919-2003) dördüncü çocuğu olarak babasının görev yaptığı Bursa'da doğdu, 12 yaşındayken babasını kaybetti. Bülent Arınç'ın babası Türk kökenlidir. Lise eğitimini Manisa Lisesi'nde tamamlamasının ardından 1970 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu ve uzun süre Manisa'da serbest avukatlık yaptı.

ERKEN SİYASİ KARİYERİ

Gençlik yıllarından itibaren siyasete ilgi duydu. Genel başkanlık görevini Necmettin Erbakan'ın üstlendiği Sağ görüşlü Millî Selamet Partisi'nin (MSP) Manisa Gençlik Kolları Başkanlığı ve Manisa İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. 13 Ekim 1985'te Refah Partisi'nin İzmir'de düzenlediği Refah Gecesi'nde yapılan konuşmalar nedeniyle daha sonra Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde, aralarında RP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın da bulunduğu partililer hakkında dava açıldı. Arınç yargılama sonunda 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı ancak Yargıtay hapis cezasını iptal etti.

Bülent Arınç koronaya mı yakalandı? Bülent Arınç kimdir? ile ilgili etiketler Bülent Arınç kimdir korona mı oldu durumu nasıl hayatı kaç yaşında nerelidir
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.