Bu nasıl isim, bu nasıl lezzet! Kalanı bahçedeki kuşlara veriliyor! İşte Nergizleme salatası tarifi

İsmini duyduğunuzda bu işin içinde bir şey var diye düşündüğünüz Nergizleme, Diyrabakır mutfağının pazar kahvaltılarının neşesidir. Hatta geç uyanıp kahvaltıyı kaçıranların üzüleceği bir neşe. Peki Nergizleme ismi nereden geliyor? Sofralara ve misafirlere ferahlık verecek Nergizleme tarifi nasıldı?

"Bu nasıl isim, bu nasıl lezzet" diyeceğiniz birr kahvaltılık öneriyoruz. En sağlıklıi en lezzetli kahvaltı tarifi için Nergizleme yemenizi tavsiye ederiz. Geç uyanıp kahvaltıyaı kaçırsanız da mutlaka sabah kalktığınızda yapmanız gereken Nergizleme Diyarbakır mutfağına aittir. Oranın insanına ferahlık verir. Özellikle günlerden Pazar ise. Peki Nergizleme tarifi nedir? Nergizleme nasıl yapılır?

Diyarbakır'da baharın gelişinin kutlandığı Hıdırellez günlerinde Nergizleme çokça yapılıyor. Aslında bir nevi salata Nergizleme. Diyarbakır'ın Dicle kıyısındaki Havsel bahçelerinde çalışan aşefçi kadınların topladıkları maydonoz ve yeşil soğanı haşlanmış yumurtayla karıştırarak yaptıkları Nergizlemenin adı da şuradan geliyor:

TUANA MUTFAK: NERGİZLEME

Bu salatayı en iyi yapan kadının adı Nergiz imiş. O yüzden zamanla bu isimle yani Nergizleme adıyla anılıyor. Kadınlar artan salataları da kuşlar yesin diye bahçede bir kenara dökerler, oradan da gel zaman git zaman sarı renkli, mis kokulu bir çiçek çıkmaya başlar, işte o çiçeğin adı da Nergiz olur.

PEKİ NERGİZLEME TARİFİ NEDİR?

Diyarbakırlı kadınlar artan Nergizleme'yi bahçede bir kenara dökerler ki kuşlar yesin. Oradan filizlenen mis kokulu çiçeğin adı da Nergiz olur. Şimdi böyle güzel bir hikayeye sahip olan yemeğin kötü olması mümkün mü?

Nergizleme - Yemek Tarifi Perisi

2 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
4 dal taze soğan
1 adet kuru soğan
2 dal taze nane
1 çay kaşığı (silme) tuz
1 çay kaşığı (silme) pul biber
1/2 çay kaşığı (silme)karabiber

Nergizleme tarifi kahvaltının yeni gözdesi! | Elmaelma

NERGİZLEME KAHVALTININ YENİ GÖZDESİ!

Yumurtaları bir kaba alıp üzerlerini geçecek kadar su koyun. Ocağın altını açın ve tamamen katı olmaları için yaklaşık 7 dakika pişmeye bırakın.
Yumurtalar haşlandıktan sonra soğumalarını bekleyin. Kabuklarını soyun ve küp küp doğrayıp bir kenara alın.
Derince bir kabın içerisine yeşil soğanı, kuru soğanı, maydanozu ve naneyi çok ince ince olacak şekilde doğrayarak alın.
Baharatlarını da ekleyip güzelce harmanlayın.
Doğradığınız yumurtaları da ekleyip, yumurtaları dağıtmamaya özen göstererek karıştırın ve bir servis tabağına alıp servis edin.

Bu nasıl isim, bu nasıl lezzet! Kalanı bahçedeki kuşlara veriliyor! İşte Nergizleme salatası tarifi ile ilgili etiketler Yemek nergizleme tarifi nergizleme yapılışı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.