Bu nasıl hala? Öz yeğenini kaçırtıp fidye istedi

Şanlıurfa’da yaşayan Suriye uyruklu Amira A., 9 yaşındaki öz yeğeni Casım A.'yı kaçırttı. Özel ekip tarafından kurtarılan çocuk ailesine teslim edilirken, çocuğu kaçıran 2 şüpheli ile yeğenini kaçırtan hala Amira A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Halanın çocuğa karşılık istediği 25 bin dolar fidye ile Almanya'da bulunan kocasının yanına gitmeyi planladığı belirlendi.

Akılalmaz olay, 10 Aralık günü Bahçelievler Mahallesi’nde meydana geldi. Suriye’deki iç savaştan kaçan Amira ve ailesi 4 yıl önce Türkiye’ye sığındı.

Bahçelievler Mahallesi'nde yaşamaya başlayan Suriyeli ailenin 3'üncü sınıfa giden oğlu Casım A., ise 10 Aralık tarihinde servisten inip evine gittiği sırada yanına yaklaşan motosikletli 2 kişi tarafından kaçırıldı.

Bu nasıl hala? Öz yeğenini kaçırtıp fidye istedi

Bir süre sonra aileyi telefonla arayan bir kişi, küçük çocuğu kaçırdığını ve 25 bin dolar fidye istediğini belirtti. Arayan kişi, parayı nereye getireceğini daha sonra söyleyeceğini ve polise gitmeleri halinde de fotoğrafını attıkları çocuğu öldüreceklerini söyledi.

Oğlunun hayatından endişe eden lokanta çalışanı baba T.A. (40) durumu polise bildirdi. Kimseyle husumeti olmadığını söyleyen babanın şikayetinin ardından çalışma başlatan polis, çocuğun kaçırıldığı bölgedeki güvenlik kameralarını titiz bir şekilde inceledi.

Emniyet bünyesinde oluşturulan özel ekip, küçük çocuğun, en son motosikletli 2 kişi tarafından kaçırıldığını belirledi. Fidye karşılığında kaçırılan çocuğun bulunması için çalışma yürüten ekip, motosikletli şüphelilerin kaçış güzergahını ve son noktasını tespit ederek, bölgedeki evleri inceledi.

Motosikletli şüphelilerin evlerini saptayan özel ekip, düzenlediği operasyonda uyku ilacı içirilmiş Casım A.'yı kurtardı, evde bulunan Amira A. ile Muhammed E.'yi de gözaltına aldı.

Bu nasıl hala? Öz yeğenini kaçırtıp fidye istedi - Resim : 2

KAÇIRAN KİŞİ HALASI ÇIKTI

Emniyette yapılan incelemede evde gözaltına alınan Amira A.'nın, kaçırılan küçük çocuğun halası olduğu belirlendi. Polislere, parası olmadığını ve Almanya'daki kocasının yanına gitmek için bu yola başvurduğunu belirten Amira A., "Param olmadığı için yeğenimi Almanya’da yaşayan kocamın yanına gidebilmek için 25 bin dolar karşılığında kaçırdım. Parayı alabilseydim bir kısmını bana yardımcı olan Muhammed E.'ye verecektim" dedi.

Şüphelilerin ifadesinin ardından kaçırma olayını gerçekleştiren Muhammed E.'nin yanında bulunan Odayi A. da polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler hala Amira A. ile Muhammed E. ve Odayi A. tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bu nasıl hala? Öz yeğenini kaçırtıp fidye istedi ile ilgili etiketler Almanya Şanlıurfa Suriyeli Fidye
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.