Bu işaretlere dikkat: Eviniz böceklerin istilası altında olabilir

Dünya haşere uzmanları, evinizin böcek istilasına uğradığına dair bu gizli işaretler konusunda uyardı! İşte evinizde gözden kaçırmamanız gereken o izler...

Evdeki böcek istilasının tüm belirtileri her zaman çıplak gözle görülmez. Haşere uzmanları, bu durumda eviniz içinde gözden kaçırılmaması gereken bazı işaretler konusunda ev sahiplerini uyardı.

Evinizde bir böcek istilası varsa, bunu hemen fark edebileceğinizi düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz...

Haşereler her zaman çıplak gözle görülemez, yani evinizin bir istila ortamı olmadığından emin olmak için var olduklarına dair işaretleri takip etmeniz gerekir.

Bu işaretlere dikkat: Eviniz böceklerin istilası altında olabilir

Böcekler ve haşaratlar, yalnızca yiyecek parçalarını yerde çok uzun süre bıraktığınız için değil, birçok nedenden dolayı evinize kolayca istila edebilir. Su tıkanması, mevsim değişikliği ve yanlış inşa gibi şeylere bağlı olabilir.

İstenmeyen durumlarda istilayı ortadan kaldırmak için bilgilerini ve deneyimlerini paylaşan haşere uzmanı, evinizin bazı ufak canavarlarla dolu olduğunun işareti olabilecek bazı bilgiler paylaştı.

Haşere uzmanı, bu 'ufak' böcek istilası işaretleri konusunda uyardı!

Nicholas Donnithorne adlı büyük bir haşere şirketi uzmanına göre, dikkat edilmesi gereken ilk şeylerden biri "ahşap yüzeylerdeki ufak delikler".

Ağaç delici böcekler normalde yumurtalarını kaba kerestelerin yüzeyine bırakır ve larvalar bu delikleri terkederek beslenmek için ahşabın içini yerler.

Donnithorne açıklamasında insanları uyararak şunları söyledi: "Ahşap mobilyalarda, döşemelerde ve yapısal ahşaplarda küçük (2 mm büyüklüğünde) yuvarlak çıkış deliklerine dikkat edin, çünkü bunlar haşere belirtileri olabilir."

Ayrıca haşere uzmanı, ahşap yüzeylerin ve mobilyaların üzerinde veya içinde küçük beyaz yumurtalar da dahil olmak üzere dikkat edilmesi gereken başka işaretler de olduğunu belirtiyor.

Bu işaretlere dikkat: Eviniz böceklerin istilası altında olabilir - Resim : 2

Böceklerinin yumurtaları genellikle 0,35 mm genişliğinde ve 0,55 mm uzunluğundadır, bu nedenle fark edilmeleri çok zordur, ancak onları genellikle ahşabın kenarında veya deliklerinin içinde saklanırken bulabilirsiniz.

Ufalanan veya zayıflamış ahşap gibi mobilyalarda hasar belirtilerine de dikkat etmelisiniz.

Ayrıca talaş veya larva pisliği olup olmadığına ve geceleri çıkan tıkırtı veya hışırtı seslerine dikkat edin.

Bu işaretlere dikkat: Eviniz böceklerin istilası altında olabilir ile ilgili etiketler böcek Yaşam
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.