Bu Balık Düdüklü Tencerede Bile Pişiyor! En İyi Somon Balığı Nasıl Yapılır?

Soğuk su balığı olan Somon Balığı ülkemiz sularında bulunmasa da Norveç'ten ithal ediliyor. Yağlı bir balık olması birçok bakımndan avantajlıdır. Aslına bakarsanız her ortamda pişer somon balığı. Izgarada, tavada hatta düdüklü tencere buharıyla bile pişiyor. Ancak daha lezzetli olması için yapılacak pek çok işlem var. Peki Somon balığı nasıl yapılır, en iyi hangi şekilde pişer? İşte somon balığı tarifi...

Somon balığı tarifine başlamadan önce nasıl bir tat istediğinize karar vermeniz gerekiyor. Omega 3 yağlı asitleri bakımından en zengin balıklar arasında olan Somon Balığı lezzet bakımından da eşsizdir. Tavada, ızgarada, yağlı kağıtta hatta düdüklü tencerenin buharında bile pişebiliyor. Somon balığı nasıl yapılır? İşte detaylar..

Somon balığı tıpkı diğer balık türlerine uygulandığı gibi terbiye edilen bir balıktır. Pişirme türlerine geçmeden önce onu nasıl terbiye edeceğinizi, nasıl marine edeceğinizi bilmeniz gerekir. En çok uygulanan marine metodu ise limon ile yapılandır. Baharatla marine etmek istediğiniz somon balığına zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik, sarımsak karışımı içerisinde 30 dakika kadar bekletmeniz gerekir.

SOMON BALIĞI NASIL YAPILIR?

Fırında Somon balığı pişirme tarifi son zamanların en çok tercih edilen tariflerindendir. Fırında somon balığı pişirirken folyo kağıdına da sarmanız mümkündür. Normal bir fırında 200 derecede 12-13 dakikada pişer. Ancak fazla pişirmeyin, balık kurur ve saman gibi olur.

Fırında somon balığı pişirirken yağ kullanmazına gerek yoktur. Bazı durumlarda zeytinyağı kullanabilirsiniz. Defne yaprağının aroma vereceği somon balığının limon dilimleriyle de süsleyebilirsiniz.

Bu Balık Düdüklü Tencerede Bile Pişiyor! En İyi Somon Balığı Nasıl Yapılır?

IZGARADA SOMON BALIĞI NASIL PİŞİRİLİR?

Limon, sarımsak ve tuz içerisinde 8 dakika kadar terbiye edilen somon balığını farklı baharatlarla marine edebilirsiniz. Piştiğini renginden anlayabileceğiniz gibi çatal yardımıyla da kontrol edebilirsiniz. Ancak mangalda somon balığı yapıyorsanız ateşin közleştiğinden emin olun, zira somon yağlı bir balıktır ve yağ damladıkça mangal alev alabilir.

Bu Balık Düdüklü Tencerede Bile Pişiyor! En İyi Somon Balığı Nasıl Yapılır? ile ilgili etiketler somon balığı nasıl yapılır somon balığı tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.