BTC canlı fiyatı nereden takip edilir?

Dünyanın yaşadığı dijital çağın en büyük devrimlerinden biri olarak BTC 2009 yılında ortaya çıktı. Satoshi Nakamoto adlı kişi tarafından elektronik para olarak sunuldu. Ülkelerin resmi paraları ile işlem yapılırken bankalara ve finans kuruluşlarına ihtiyaç duyulur. Oysa BTC ile işlem yaparken bir aracıya ihtiyaç duyulmaz.

Fiziksel varlığı bulunmayan kripto para merkeziyetsizdir. Yarı anonim olan yapısı ile işlemler şeffaf ve sansürlenemeyen şekilde gerçekleştirilir. BTC canlı fiyatı anlık olarak değişir ve dikkatle takip edilmesi gerekir.

Bitcoin ilk çıktığında fiyatı 1 doların altındaydı. İnsanların temkinli yaklaştığı bu kripto para yıllar içinde fiyatında yükseliş ve düşüşler ile dikkatle takip edildi. 2022 yılında 69.000 dolar ile tarihi zirvesini gören BTC daha sonra ise yaşanan ayı piyasası ile birlikte yaklaşık %60 değer kaybı yaşadı. Yatırımcıların yaşadıkları hayal kırıklığı ise 2023 yılında girdiği toparlanma süreci ile ortadan kalkmaya başladı. 10 ay aradan sonra BTC ilk defa 30.000 doların üstünü gördü. Bu durumun yeni bir boğa piyasasının başlangıcı olarak kabul edilmesi için çok erken olduğu geçtiğimiz hafta yaşanan yaklaşık %7 değer kaybı ile görüldü. Yeni haftaya da düşüş ile başlayan BTC fiyatı 27.400 dolar civarında değer buluyor.

BTC CANLI FİYATI GRAFİKLERİ NEREDEN TAKİP EDİLİR?

Bitcoinin uluslararası kripto para borsaları üzerinden alınması mümkündür. Aynı zamanda BTC canlı fiyatı da yine bu borsalar üzerinden takip edilebilir. Binance gibi kripto para borsaları üzerinden anlık olarak fiyatını takip etmek mümkündür. Mayısın ilk haftasında ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararını açıklaması bekleniyor. Piyasalarda faizlerin yükseleceğine dair beklentinin fazla olması Bitcoin fiyatının üzerinde olumsuz etkileri olabilir. Aynı zamanda dünyada yaşanan ekonomik ve politik gelişmeler de lider kripto paranın fiyatlarının anlık olarak değişmesine neden olabiliyor. Yatırımcıların BTC fiyat grafiklerini aynı zamanda haftalık ve aylık olarak da takip etmeleri gerekmektedir.

Dünyada yaşanan ekonomik ve politik gelişmeleri takip eden kripto para analistleri farklı görüşlerde olmaları ile yatırımcıların akıllarını karıştırmaktadır. Bitcoin fiyatının düşeceği ve 2023 yılının sonunda  değerinin 10.000 dolar seviyesinde olacağını uzman yatırımcı Mark Mobus öngörmektedir. Onun bu kötümser tahminine ise Standart Chartered yetkilisi olan Geolf Kendrick karşı çıkmaktadır. Kendrick’e göre BTC için boğa piyasası başlayacak ve fiyatı 100.000 dolar seviyesini 2023 sonunda görecek.

BTC CANLI FİYATI VE YORUMLARI NASIL TAKİP EDİLİR?

Dünyada yaşanan ekonomik ve politik gelişmeler BTC fiyatında anlık değişimler yaşanmasına neden olabilmektedir. Bu anlık değişimlerde sektörde oluşan yüklü miktarda BTC satış işlemlerinde etkisi bulunmaktadır. Uluslararası kripto para borsalarında yapılan yüklü miktarlarda satışların geçtiğimiz hafta yaşanan fiyat düşüşünde etkili olduğu uzmanlar tarafından vurgulanıyor. Bu satış baskısının FED’in faiz kararını açıklamasının ardından sona ereceği konusunda da uzmanlar ortak görüşe varmaktadır.

Bunun yanında finans uzmanlarının birbirine zıt olarak BTC’nin fiyatı düşecek mi yoksa çıkacak mı öngörüleri bulunmaktadır. Yatırımcıların, uzmanların görüşlerinin yanında piyasayı yakından takip etmeleri de doğru karar vermelerinde etkili olmaktadır. TradingView ya da Coinmarketcap gibi sitelerden BTC fiyat grafiklerinin takip edilmesi mümkün olmaktadır. Aynı zamanda BTC canlı fiyat öğrenmek için Binance gibi uluslararası kripto para borsalarının verileri de takip edilebilir.

BTC CANLI FİYATI NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

Lider kripto para herhangi bir ülkenin resmi para birimi olarak ortaya çıkmadı. Bunun yanında bazı finans uzmanlarının geleceğin parası olarak kabul ettiği BTC şu anda El Salvador ve Orta Afrika Cumhuriyeti tarafından resmi para birimi olarak kabul edilmektedir. Fiziksel bir varlığı olmayan 1 Bitcoinin tümünün alınması gerekmez. 1 Bitcoin 0,00000001 satoshilerden oluşur. Yatırımcılar da istedikleri kadar satoshi alabilirler. Bu şekilde küçük birimleri olması ile küçük yatırımcıların da BTC almaları mümkün olabilmektedir.

BTC fiyatının anlık olarak takip edilmesi mümkündür. Anlık olarak takip edilmesinin yanında yönünün ne tarafa olacağının tahmin edilmesi için uzun vadeli fiyat grafiğinin incelenmesi yararlı olmaktadır. Haftalık, aylık grafikleri takip ederek yatırımcıların kendi tahminlerini yapmaları mümkün olmaktadır. BTC fiyatı düşer mi yoksa çıkar mı konusunda uzmanların birbirine karşıt görüşlerinin olması yatırımcıların akıllarını karıştırmaya devam etmektedir. 
 

BTC canlı fiyatı nereden takip edilir? ile ilgili etiketler BTC Kripto para
GÜNÜN VİDEOSU

Sırrı Süreyya Önder: Sen kime parmak sallıyorsun...

DEM Partili Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder ile milletvekilleri arasında TBMM'de gerginlik yaşandı. "Kafanıza göre benim hakkımı alamazsınız" diyen vekile sinirlenen Önder "Sen kime parmak sallıyorsun. Elini sallama bana" diyerek bağırdı.