Bozayı kendisini kurtarmaya gelenleri kovaladı: 'Her şey bitti, o tarafa gittik diye düşündüm'

Rize Ardeşen'de ormanlık alanda ayağına çelik tel takılıp acı acı bağıran ayıyı kurtarmaya giden grup hayatının şokunu yaşadı. Çelik telden kurtulan ayı uzun süre grubu kovaladı. Ayı bir süre sonra ormanlık alanda kayboldu.

Ortaköy köyünde ormanlık alanda gezen Akın Altekin ve arkadaşları bir bozayının yardım istercesine bağırdığını fark etti.

Grup hayvana yardım için ayıya yaklaşınca durumu fark eden ayı saldırganlaştı. Altekin ve arkadaşları ‘Çok büyük ayı, bu bizi yer’ diyerek uzaklaştı. Grup, bir süre sonra sakinleşen ayıya yeniden yaklaştı. Ancak bu sırada ayı telden kurtuldu. Altekin ve arkadaşları panik içerisinde kaçarken, ayı da peşlerine düştü.

Bozayı kendisini kurtarmaya gelenleri kovaladı: 'Her şey bitti, o tarafa gittik diye düşündüm'

Bir süre sonra ayı ormanlık alanda gözden kayboldu. Yaşanan panik, gruptaki bir kişinin cep telefonu kamerasına yansıdı.

Yaşadığı korku dolu anları anlatan Akın Altekin, “Arkadaşlarla geziyorduk ve bir ayının sesini duyduk. Ayıya 10 metre kadar yaklaştık. ‘Sıkıştığı yerden belki kurtarırız' diye düşündük. Ama öyle sinirlenince dolandığı telleri kırarak üzerimize doğru koşmaya başladı. Biraz çukurun içinde kaldığı için tüm cüssesi belli olmuyordu ama üzerimize doğru gelmek için ayağa kalktığında kocaman bir hayvan vardı karşımızda. ‘Her şey bitti, o tarafa gittik diye düşündüm. Kaçmaya başladık, geri döndüğümde hayvanın ormana doğru yöneldiğini gördüm, rahat bir nefes aldık” dedi. (DHA)

Bozayı kendisini kurtarmaya gelenleri kovaladı: 'Her şey bitti, o tarafa gittik diye düşündüm' ile ilgili etiketler Rize Saldırı bozayı yardım

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.