Böyle tedavi görülmedi: Dünyayı ayağa kaldıran işkence!

Dünya geneli en büyük sorunların başında gelen obezite ile mücadelede bir skandala imza atıldı. Yeni Zelanda'da bilim insanları tarafından kilo kontrolü için üretilen bir cihaz tüm dünyada işkence aletine benzetildi ve tepki çekti.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından en tehlikeli hastalıklardan biri olarak belirlenen obezite ile mücadele eden bilim insanları şoke eden bir alet üretti.

Yeni Zelanda'dan gelen ve Guardian'da yer alan bir haber ise dünya çapında, özellikle de sosyal medyada büyük tepki çekti.

KİLO ALMAYI ENGELLEMEK İÇİN AĞIZ İÇİNE CİHAZ YERLEŞTİRİLİYOR

Yeni Zelanda Otago Üniversitesi ve İngiltere, Leeds'ten bir grup bilim insanı kilo almayı engellemek için ağız içine yerleştirilen bir cihaz geliştirdiler. Ağız içine, dişlerin alt ve üst kısmına yerleştirilen mıknatıslı bir cihaz kişilerin ağızlarını 2 milimetreden fazla açamamasını sağlıyor. Böylelikle katı beslenme mümkün olmuyor ve sadece sıvı beslenerek büyük ölçüde kilo kaybı sağlanıyor.

Böyle tedavi görülmedi: Dünyayı ayağa kaldıran işkence!

SIVI BESLENMEYE MECBUR BIRAKILIYOR

Otago Üniversitesi buldukları bu yöntemi sosyal medya hesaplarından tweet atarak 'Dünyada bir İlk!' ibaresiyle duyurdular bunun 'obezite salgınıyla mücadelede ilk kez uygulanan ve kişileri sıvı beslenmeye mecbur bırakarak kilo kaybı sağlayan ilk ağız-içi cihaz' diye tanımladılar.

Ancak dünyanın dört bir yanından insanlar bu cihazı bir Orta Çağ işkence aletine benzeterek olayı protesto ettiler. 'DentalSlim Diyet Kontrolü' olarak adlandırılan ve ağız içine alt ve üst azı dişlerine yerleştirilen bu mıknatıslı düzenek ağzımızı 2 milimetreden çok açamamamızı sağlıyor. Aleti 7 Yeni Zelandalı obezite hastası üzerinde deneyen bilim insanları 2 hafta boyunca sadece düşük kalorili sıvı bir diyetle beslenen kadınların bu sürede 6 kilo civarı zayıfladıkları ve toplam kilolarının yüzde 5'ini kaybettiklerini açıkladılar.

KULLANANLAR BÜYÜK RAHATSIZLIK YAŞIYOR

Öte yandan bu deneyimi yaşayan kişiler cihaz ağızlarındayken büyük rahatsızlık yaşadıklarını ve konuşmakta zorlandıklarını anlattı. Hatta katılımcılardan biri normalde yiyemeyeceği katı çikolatayı eritip sıvı hale getirerek tükettiğini bile söyledi.

Cihaz işkence aletine benzetilip eleştirilirken araştırmayı yürüten bilim insanları bunun cerrahi olan ve geri döndürülemez işlemlere alternatif olduğunu ve ucuz ve kısa vadeli bir yöntem olduğunu söylerken bu cihazı uzun süreli sağlıksız diyetler için değil, obezite cerrahisi ameliyatı / Tedavisi olabilmek için kilo vermesi gereken kişiler için tasarladıklarını açıkladı.

 

Böyle tedavi görülmedi: Dünyayı ayağa kaldıran işkence! ile ilgili etiketler Obezite tedavi İşkence Hollanda diş
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.