"Böyle birinin sokaklarda özgürce dolaşması normal mi?"

Son dönemde magazin gündemine bomba gibi düşen Arda Turan- Berkay Şahin kavgası ve Hilal Cebeci'nin 'Çav Bella' şarkısına Star yazarı Ersoy Dede de kayıtsız kalmadı.

Bugünkü yazısında "Arda Turan’ın tutuklanmamış olması bir tek bana mı garip geliyor?" diye soran Ersoy Dede şu ifadeleri kullandı:

"Arda Turan hikayesinde ters giden bir şeyler var. Geçmişte yaşanan bazı başka olaylara bakarak söyleyebilirim ki, Arda Turan için bunlar sıradanlaşmış durumda. Allah aşkına hanginiz olayı duyduğunuzda,“yok canım, yapmamıştır” dediniz? Demek ki adama yakışıyor bu haller. Ters giden o değil. İşin hukuki tarafı. Bir olay zinciri düşünün. Bir barda evli bir kadın taciz ediliyor. Buna müdahale eden kocasının burnu kırılıyor. Bu işin faili eline ruhsatsız silahını alıp hastane odasına dalıyor. Orada bir de silah ateşleniyor. Böyle bir adamın tutuklanmamış olmasını aklınız alıyor mu? Böyle birinin sokaklarda özgürce dolaşması normal midir?"

 "HİLAL CEBECİ’NİN OKUDUĞU VERSİYON MUHTEŞEM OLMUŞ"

Öte yandan Hilal Cebeci'nin 'Bella Ciao' (Çav Bella) uyarlamasını beğendiğini yazan Dede yazısına şu sözlerle devam etti.

"Hilal Cebeci’nin Bella Ciao yorumu üzerine kocaman kocaman adamlar Hasan Saltık’lar, 78’liler bilmem kimler büyük büyük laflar etmişler. Vay nasıl da okurmuş bu şarkıyı bu haliyle, aman da devrimci ruha saygısızlıkmış falan. Bir kaç hususun hatırlanmasında yarar var o zaman.

1) Hilal Cebeci’nin okuduğu versiyon muhteşem olmuş.

2) Velev ki güzel olmasın, ne olacak?!

1947 Prag’dan sonra Bella Ciao, aralarında techno club, oriental/oyun havası da dahil yüzlerce farklı formda cover’landı. YouTube bu örneklerle dolu. Dahası, Avrupa’da barlarda bu şarkıyla sabahlara kadar içip coşup dağıtan serserilerin aklına ne devrim ne Mussolini ne başka bir şey geliyor. Havaları güzel diye eğleniyor insanlar. Son bir şey daha. Bizde terör örgütleri bu şarkıyı zaten fazlasıyla kirletti. Solcuların kutsiyet atfettikleri şey her neyse DHKP-C’nin ve PKK’nın elinde zaten berhava oldu bile. Hilal Cebeci ne yapsın?!.."

"Böyle birinin sokaklarda özgürce dolaşması normal mi?" ile ilgili etiketler Arda Turan Hilal Cebeci Ersoy Dede berkay bella ciao
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.