"Böyle bir ortamda belediye başkanının dinlenmemesi mümkün mü?"

CHP'de "dinleme" paranoyası... Saygı Öztürk: Seyit Torun'a göre CHP'li belediye başkanları mercek altında tutuluyor. Yaptığı her iş inceleniyor, her konuşma mutlaka değerlendiriliyor, suç bulmaya, belediyeyi itham edecek belge oluşturulmaya çalışılıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde gazetelerin Ankara temsilcileri ile bir araya gelmiş ve bu toplantıda partisi bünyesindeki belediye başkanlarına ait telefonların dinlendiğini öne sürmüştü.

İktidar kanadından Kılıçdaroğlu'nun bu iddiasına sert tepkiler gelirken, bugün Sözcü yazarı Saygı Öztürk konuyu CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'a sordu.

Torun, partisinin dinleme iddiasına şu sözlerle gerekçelendirdi;

"Böyle bir ortamda belediye başkanının dinlenmemesi mümkün mü? "

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Seyit Torun ile yaptığı görüşmeyi bugün "Sahi o başkanların telefonları dinleniyor mu?" başlığını taşıyan yazısında şöyle aktardı;

“Dinleme yapıldığına ilişkin somut bir belge olmaz. Biz, CHP'li belediyelerin incelemeye alındığını, bunun için İçişleri Bakanlığı'nda bir birim oluşturulduğunu, her başkanımızla ilgili dosya düzenlendiğini, gönderilen müfettişlere, belediye başkanını suçlayacak, itham edecek belge bulunması için talimat geldiğini öğrendik. Böyle bir ortamda belediye başkanının dinlenmemesi mümkün mü? Bunlar hep FETÖ nün kötü taklidini yapıyor.”

YİNE BELGE YOKTU

Dinlemeler başka isimler üzerinden yapılırken o zaman da belge yoktu. Ama ne zamanki FETÖ ifşa oldu, süreç yargıya intikal ettirildi o zaman belgeler açıklanmaya başlandı. Nasıl onlardan yaptıklarının hesabı sorulduysa, bugün yasa dışı dinlemeler yapanlar varsa onlardan da hesap sorulur. İçişleri Bakanı, Kılıçdaroğlu'nun açıklaması üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu. İyi de oldu, en azından bazı iddiaların üzerine gidilme yolu açılacak.

Seyit Torun'a göre CHP'li belediye başkanları mercek altında tutuluyor. Yaptığı her iş inceleniyor, her konuşma mutlaka değerlendiriliyor, suç bulmaya, belediyeyi itham edecek belge oluşturulmaya çalışılıyor. Torun, “Biz de zaten bunu bildiğimiz, böyle olaylar yaşanacağını değerlendirdiğimiz için Kayseri'de yaptığımız toplantıda konuyu gündeme aldık. Hemen ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 4 müfettiş gönderildi” diyor."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

 

"Böyle bir ortamda belediye başkanının dinlenmemesi mümkün mü?" ile ilgili etiketler Saygı Öztürk CHP seyit torun köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.