Boşanan veya eşi vefat eden kadınlara karşılıksız 1100 lira yardım! İşte dul maaşı için başvuru formu

Boşanan ya da eşi vedat eden kadınlara sosyal yardımlar çeşitli kamu kurum ve kuruluşlar aracılığıyla sürüyor. Ekonomik anlamda zor günler geçiren dul kalmış kadınlara 2 ayda bir 1100 lira karşılıksız devlet desteği veriliyor. İşte, aylık 1100 TL dul maaşı için başvuru formu…

Boşanan ya da eşi vefat eden kadınlara aylık 1100 lira dul maaşı için başvurular devam ediyor. Sivil Toplum kuruluşlarının da destek verdiği yardımlarda eşinden boşanan ve işsiz kalan kadınlara İŞKUR aracılığıyla istihdam da sağlanıyor. Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından boşanan kadınlara 2 ayda bir olmak üzere aylık 1100 lira dul maaşı veriliyor.

Boşanan kadınların 1100 lira dul maaşından yararlanabilmeleri için başvuruları yapmaları yeterlidir. Ancak ülkemizde bu maaştan yararlanabilmek adına eşinden ayrılmış fakat halen daha beraber yaşamakta olan bir kitle bulunmaktadır. Bunların tespitleri halinde cezai işlem uygulanmaktadır. 1100 lira dul maaşı ödemeleri hesaplara nakit olarak gerçekleşmektedir.

Dul maaşı verilmeye başlandığı andan itibaren sosyal yaşantıda herhangi bir olumlu değişiklik olması durumunda maaşlar kesilmektedir. Bu haklı bir uygulama olmakla beraber bunun yapılmasının en önemli nedeni ise gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşılması amaçlanmaktadır.

Boşanan veya eşi vefat eden kadınlara karşılıksız 1100 lira yardım! İşte dul maaşı için başvuru formu

Boşanan Kadınlara Maaş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Boşanan veya eşi vefat eden kadınlara 1100 lira dul maaşı başvuruları, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile sağlanmaktadır. Dul maaşı için başvurular ayrıca belediye, vakıflar ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına da yapılmaktadır.

Eşi Vefat Eden Kadınlara EVEK Dul Maaşı

Eşi vefat eden kadınlara dul maaşı aylık 550 TL’dir. 2 ayda bir olmak üzere verilen dul maaşı böylece toplamda 1100 TL olmaktadır. Yeni gelen düzenleme ile birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eşi vefat eden kadınlara yönelik destek tutarını 1100 liraya kadar çıkarmıştır.

Boşanan veya eşi vefat eden kadınlara karşılıksız 1100 lira yardım! İşte dul maaşı için başvuru formu - Resim : 2

Dul Maaşı Hangi Şartlarda Bağlanmaktadır?

Eşinden boşanan ya da eşi vefat eden kadınlara verilen dul maaşı başvurularının olumlu sonuçlanması adına bazı şartların oluşması gerekmektedir.

• Kadının dul olmaması ya da herhangi biri ile resmi olarak evlenmemesi
• Sigortalı olarak çalışmaması
• Herhangi bir gelire sahip olmaması
• Anne ya da babasının vefatı sebebi ile yetim aylığı adı altında ödenen ödenekten • faydalanmıyor olması gerekmektedir.

E-Devlet’ten Dul Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır?

E-Devlet kapısından dul ve yetim aylığı başvurusu yapılabilmektedir. Ölüm Yardımı ve Dul/Yetim Aylığı Talebi sekmesi ile e-Devlet sisteminden de dul maaşı başvuruları gerçekleşebilmektedir.

Boşanan kadınlar annesi ya da babası tarafından sağlık yardımlarından ve sosyal güvenlik haklarından yararlanabilme imkanlarına da sahiptirler.

Boşanan veya eşi vefat eden kadınlara karşılıksız 1100 lira yardım! İşte dul maaşı için başvuru formu ile ilgili etiketler Sosyal Yardım dul maaşı
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.