Boşanan kadın dul maaşı alabilir mi? Boşanan kadınlara geri ödemesiz maddi destekler!

Boşanan kadın dul maaşı alabilir mi merak ediliyor. 2021 yılında devlet tarafından boşanan kadınlara yönelik maddi destekler belirlendi. Kadınlara boşandıkları anda bağlanan sosyal yardım bulunuyor. Sosyal yardımlar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından veriliyor. Peki boşanan kadınlara dul maaşı verilir mi?

Boşanmış, eşinden ayrılmış ya da dul kalmış kadınlara devletin vermiş olduğu sosyal yardımlar bulunuyor. Boşanan kadın dul maaşı alabilir mi sorusu da son günlerin merak konusu oldu. Mağduriyet yaşayan kadınlara bu mağduriytlerini gidermek adına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından veriliyor.

BOŞANAN KADIN DUL MAAŞI ALABİLİR Mİ?

Boşanan kadınlara devletin verdiği yardımlar aşağıdaki gibidir:

* Nakdi yardım,

* Yakacak yardımı,

* Barınma yardımı.

BOŞANAN KADINA MADDİ YARDIM!

Boşanan kadınların devletten nakdi yardım alabilmesi için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. İkamet edilen il ve ilçedeki kaymakamlıkta bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurulması gerekiyor. Nakdi yardım başvurusuna uygun olduğunuza dair karar çıkması halinde en az 483 TL yardım yapılır.

* Nakdi yardım talebi için istenen belgeler aşağıdaki gibidir:

* TC kimlik kartı fotokopisi,

* Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılacak sorgu izninin imzalanması,

* Duruma göre istenen diğer belgeler.

YAKACAK YARDIMI...

Boşanmış, eşinden ayrılmış kadınlara yönelik yakacak yardımı da yine devlet tarafından verilmektedir. Başvurunuz onaylandıktan sonra Türkiye Kömür İşletmeleri tarafından tarafınza kömür ve yakacak yardımı yapılır.

Yakacak yardımına başvuru yapmanız için gerekli belgeler

* T.C. kimlik fotokopisi,

* Muhtaçlık belgesi,

* İlgili makam tarafından verilen formlar,

Bunları tamamladıktan sonra başvurunuzu yapıp yardımdan faydalanabilirsiniz.

Boşanan Kadına Devlet Yardımı Dul Maaşı Şartları (Güncel) Ağustos 2021

MOR ÇATI BARINMA OLANAĞI

Mor Çatı kadınların barınma sorununu çözmek için birtakım çalışmalar sürdürmektedir. Boşanma sonrasında şiddet ve başka sıkıntılar yaşanması ihtimaline karşı boşanan kadınları ikamet ettiği ilden başka bir ile yerleştirerek güvende olmalarını sağlamaktadır.

Barınma yardımı almak için Mor Çatıya başvurmak isteyen kadınlardan aranan şart kadının şiddete maruz kalmış olmasıdır. Başvurmak için Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfına müracaat edebilirsiniz.c

Boşanan kadın dul maaşı alabilir mi? Boşanan kadınlara geri ödemesiz maddi destekler! ile ilgili etiketler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sosyal Yardım boşanan kadın dul maaşı alabilir mi maddi yardım
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.