Bolu Dağı Tüneline sel vurmuştu! Mikdat Kadıoğlu uyardı

Karadeniz bölgesini etkisi altına alan sel felaketi sonrasında Bolu Dağı Tünellerinde heyelan yaşandı. Uzman isim Mikdat Kadıoğlu, sosyal medyadan paylaştığı video ile yetkililere uyarılarda bulundu. 

Karadeniz bölgesini etkisi altına alan sel felaketi sonrasında Bolu Dağı Tünellerinde heyelan yaşandı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bolu Dağı Tünellerinde meydana gelen heyelan sonrasında güvenlik gerekçesiyle trafiğin çift yönlü olarak kapatıldığını duyurmuştu. 

60 METRELİK ALAN  TOPRAKLA KAPATILDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Bolu Dağı Tüneli’nin Düzce girişinde heyelan meydana geldiğini, Ankara yönü girişindeki 60 metrelik alanın toprakla kaplandığını kaydetti.

Heyelandan Ankara yönünde 3 şeridin, İstanbul yönünde ise bir şeridin etkilendiği vurgulanan açıklamada, toprak kayması riskinin devam etmesi nedeniyle tedbir amaçlı trafiğin çift yönlü olarak kapatıldığı bildirildi.

Ulaştırma Bakanlığı'ndan açıklama: Heyelan sonrasında Bolu Dağı tünelleri trafiğe çift yönlü kapatıldı - 2

 UZMAN İSİM UYARDI

 Uzman isim Mikdat Kadıoğlu, sosyal medyadan paylaştığı video ile yetkililere uyarılarda bulundu. 

Kadıoğlu, "Yerleşim bölgeleri ve bu tür sanat yapıları o havzaya 500 yılda yağabilecek en şiddetli yağış hesaplanarak yapılmalı. Yoksa böyle her yağış bir şekilde sele dönüşür. 500 yıl çok denirse en az 200 yılda yağabilecek yağışı dikkate almak ülkemizde standart haline getirilmeli" ifadelerini kullandı. 

 

 

 Bolu Dağı Tüneline sel vurmuştu! Mikdat Kadıoğlu uyardı ile ilgili etiketler Bolu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.