Boğaziçi Üniversitesi'nde Kabe'ye saygısızlık

Boğaziçi Üniversitesi'nin önünde İslam dininin kıblesi olan Kabe-i Muazzama'ya ait bir fotoğraf sergi adı altında yerlere serildi. Saygısızlığa Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü (BİSAK) sert tepki gösterdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise Kabe fotoğrafını yere serenler hakkında soruşturma başlattı. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş da hadsiz saldırıyı kınayarak, "Saygısızlığı yapanlar hakkında yasal yollara başvuracağız" dedi. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunca, Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe-i Muazzama fotoğrafının bir sergide yere serilmesine ilişkin resen soruşturma başlatıldı.

Soruşturmanın, "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan açıldığı kaydedildi.

SOYLU: 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İçişleri Bakanı Soylu, Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin soruşturmada 4 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Soylu gelişmeyi sosyal medya hesabından "Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığı gerçekleştiren 4 LGBT sapkını gözaltına alındı!" sözleri ile duyurdu.  

ERBAŞ: "TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Müslümanların Kıblesi'ne yapılan saygısızlığa sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Erbaş, "Boğaziçi Üniversitesi önünde Müslümanların mukaddes mekanı, kıblemiz Kabe’ye ve İslami değerlerimize yönelik yapılan hadsiz saldırıyı kınıyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak konunun takipçisi olacağız ve bu saygısızlığı yapanlar hakkında yasal yollara başvuracağız." dedi.

BİSAK SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü (BİSAK), perşembe günü Boğaziçi Üniversitesinde bir grup tarafından açılan sergideki saygısızlığa, "Bu sergideki bir resimde İslam’ın en mukaddes mekanı, Müslümanların kıblesi Kabe-i Muazzama haysiyetsizce tahkir ve tahrif edilmiştir. Bu ahlaksızlığın sanat kisvesiyle meşrulaştırılmasını ve üstüne üstlük hadsizce savunulmasını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz." sözleri ile tepki gösterdi.

BİSAK'ın Twitter hesabından yaptığı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Üniversitemizde rektör atamasını protesto etme bahanesiyle perşembe günü Güney Meydan'da hiçbir meşru temele dayanmayan, ne idiği belirsiz kişilerce bir resim sergisi açılmıştır. Bu sergideki bir resimde İslam’ın en mukaddes mekanı, Müslümanların kıblesi Kabe-i Muazzama haysiyetsizce tahkir ve tahrif edilmiştir. Bu ahlaksızlığın sanat kisvesiyle meşrulaştırılmasını ve üstüne üstlük hadsizce savunulmasını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz.

Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü olarak üniversitemiz dahilinde İslami değerlerimizin fütursuzca alaya alınmasına asla müsaade etmeyeceğiz."

 

Boğaziçi Üniversitesi'nde Kabe'ye saygısızlık ile ilgili etiketler Boğaziçi Üniversitesi Kabe fotoğraf soruşturma İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.