Boğaziçi'nde 'Gezi' esintisi!

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasının yankıları sürüyor. Çeşitli provokasyonlarla gündeme gelen protestolar, dün akşam saatlerinde boyut değiştirdi. Çoğunlukla öğrencilerin yaşadığı İstanbul'da yer alan Hisarüstü Mahallesi'nde kısıtlama saatlerinde ellerine tava ve tencere alan kişiler, ses eylemi yaptı. Söz konusu görüntüler, Gezi Parkı olaylarındaki eylemleri anımsattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararla Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Melih Bulu atandı. Bu gelişme üzerine öğrenci olduğu iddia edilen bir grup üniversite kampüsüne girerek eylem düzenledi. Kalabalığı fırsat bilen provokatörler öğrencilerin arasına karışarak terör örgütlerinin sloganlarını attı. 

Düzenlenen operasyonlarda onlarca kişi gözaltına alınırken bu zanlılardan sadece iki tanesinin Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olduğu ortaya çıktı.

Polis ekipleri, zanlıların kimliklerinin tespitinin ardından bağlantılarını da tek tek ortaya çıkardı.

TERÖR ÖRGÜTLERİNE TAM DESTEK

Gözaltına alınan öğrencilerden bazılarının PKK/KCK terör örgütüyle bazılarının ise DHKP/C terör örgütüyle bağlantısı olduğu tespit edildi. Örgütlerin açık yapılanmalarında yer alan zanlıların, farklı üniversitelerde öğrenci oldukları, Boğaziçi eylemlerine ise provokasyon amacıyla geldikleri tespit edildi.

BOĞAZİÇİ'NDE 'GEZİ' ESİNTİLERİ!

Tüm bu gelişmeler kamuoyunda büyük yankı uyandırırken dün akşam saatlerinde ilginç bir olay yaşandı. İstanbul'da yer alan ve çoğunlukla üniversite öğrencilerinin yaşamını sürdüğü Hisarüstü Mahallesi'nde, ellerine tencere ve tava alan öğrenciler ile mahalle sakinleri ses eylemi yaptı.

Sosyal medyada hızla yayılan o görüntüler Gezi Parkı olaylarındaki eylemleri hatırlattı.

GEZİ PARKI OLAYLARINDA TENCERE TAVA EYLEMİ

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yer alan Taksim Gezi Parkı'nda, 'Yayalaştırma Projesi' kapsamında ağaçların başka bir noktaya taşınacağı iddiasıyla 27 Mayıs 2013 tarihinde bir eylem başlatıldı. Söz konusu eylemler ülke geneline yayılarak dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetini hedef aldı. 

31 Mayıs sabahında emniyet güçleri parkta bulunan gruplara müdahale edince eylemler 'Taksim Dayanışması' çağrısı adı altında tüm Türkiye'ye yayıldı. 

Emniyet mensuplarının tüm uyarılarına rağmen dağılmayan gruplara biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Göstericiler birçok yöntemle polislere karşılık verdi.

Tencere tava eylemleri olarak bilinen ülke geneline yayılan toplumsal olaylar için de çağrılar yapıldı ve ülke genelinde her gün devam edecek eylemlerin fitili ateşlendi.

Boğaziçi'nde 'Gezi' esintisi! ile ilgili etiketler Boğaziçi Üniversitesi Gezi parkı Eylem Gezi olayları Rektör tencere tava Melih Bulu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.