Melih Bulu 22 yıl önce bakın neler söylemiş

Prof. Dr. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör atanmasının ardından bazı akademisyenler ile siyasilerin de olayı ajite etmesi ile tartışılmaya başlandı. Özellikle Boğaziçili olmayan öğrenciler ve MLKP terör örgütü ile bağlantılı kişilerin de kışkırtmasıyla üniversite önünde istenmeyen görüntüler yaşandı. Prof. Bulu'nun Boğaziçi'ni dünyada ilk 100'e sokma iddiasına bile rest çeken öğrenciler oldu. Oysa bundan 22 yıl önce bir Boğaziçili olarak Türkiye'ye gelecek vizyonu çiziyordu...

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu'nun bundan tam 22 yıl önce 1999 yılında katıldığı Siyaset Meydanı programında yaptığı konuşmanın görüntüleri ortaya çıktı.

Bulu çeşitli üniversitelerden öğrencilerin katıldığı programdaki konuşmasında Türkiye'nin geleceğine ilişkin vizyonunu ortaya koymuştu.

Bulu o gün muhtemeldir ki bugün kendisine karşı çıkan öğrencilerinin de katılacağı "Biz tutturmuşuz bir şey illa milli sınırlar olacak böyle yöneteceğiz falan diye söylüyoruz ama bundan 30 sene sonra çok ciddi şeyler değişecek bu dünyada. Biz gençler olarak bunlara çok dikkat etmeliyiz çünkü o gelecekte biz yaşayacağız." uyarısında bulunmuştu.

Melih Bulu 22 yıl önce bakın neler söylemiş

MELİH BULU'NUN YAPTIĞI KONUŞMANIN DETAYLARI İSE ŞÖYLE:

Geçen programdaki gençler, bence de Türk gençliğini temsil etmiyordu. Ben Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesinde okuyorum. Benim üniversitemin büyük bir çoğunluğu sanırım benimle aynı görüşü paylaşacaktır. Ben yine kendi adıma konuşayım ama.

"GENÇLER OLARAK HATA YAPIYORUZ" UYARISI

Dünya şu anda farklı şeyleri konuşuyor. Hatta ne tesadüftür ki bu 21.yüzyılın nasıl bir dünya düzeni olacağına İstanbul'da karar verilecek. AGİT zirvesinde bu tip şeylere karar verilecek. Ama biz hala geçen yüzyılı tartışıyoruz. Biz gençlik olarak burada hata yapıyoruz. Bir kısım gençlik diyeyim, bütün Türkiye'nin böyle olduğunu hiç sanmıyorum.

Melih Bulu 22 yıl önce bakın neler söylemiş - Resim : 2

BİLGİ TEKNOLOJİLERİNE VURGU YAPTI

İnsanlar üçüncü dalgayı konuşuyorlar. "Information technology" diye bir şey çıktı. Bilgi teknolojisi dünyayı nereden alıp nereye götürecek, bunun toplum düzenindeki etkileri ne olacak, sınırlar kalkacak, bu tip şeyler var bunlara gözümüzü kapatamayız.

MİLLİ SINIRLAR OLMAYACAK ÖNGÖRÜSÜ

Biz tutturmuşuz bir şey illa milli sınırlar olacak böyle yöneteceğiz falan diye söylüyoruz ama bundan 30 sene sonra çok ciddi şeyler değişecek bu dünyada. Bizim gençler olarak bunlara çok dikkat etmeliyiz çünkü o gelecekte biz yaşayacağız

Melih Bulu 22 yıl önce bakın neler söylemiş ile ilgili etiketler Boğaziçi Üniversitesi Melih Bulu Siyaset Meydanı Prof. Dr. Melih Bulu işletme fakültesi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.