Boğaziçi Üniversitesi karıştı! 120 kişi istifasını verdi...

Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği Kurulu, 3 dönem başkanlık yapan Mert N.'nin FETÖ'den tutuklanıp, itirafçı olması üzerine tam anlamıyla karıştı. Mevcut yönetim istifa kararı aldı. İstifa kararı alanlardan birinin de Genel Sekreterlik görevi yapan Mert N'nin eşi olduğu ileri sürüldü. Kurulda görevli 120 temsilcinin de yönetimle birlikte istifa kararı aldığı iddia edildi.

Milliyet, Boğaziçi Üniversitesi’nin Öğrenci Temsilciliği Kurulu’nun 3 dönem başkanlığını yapan Mert N.’nin FETÖ kapsamında tutuklandığını ve itirafçı olduğunu duyurmuştu.

Bu haberin ardından dün toplanan Öğrenci Temsilciliği Genel Kurulu’nda yaşanan tartışmalar sonrası daha önce Mert N’nin ekibinde görev almış isimlerin de yer aldığı mevcut yönetim istifa etti.

Üniversite bünyesindeki bütün fakülte, yüksekokul ve enstitülerden gelen 120 öğrenci temsilcisi de istifa kararı aldı. İstifa eden yönetimde ‘Genel Sekreter’ olarak görev yapan öğrencinin tutuklanan eski başkan Mert N’nin nişanlısı olduğu iddia edildi.

mertn

EN ETKİLİ ÖĞRENCİ KURUMU

“Öğrenci Temsilciliği Kurulu” (ÖTK) Boğaziçi Üniversitesi’nin en etkili ve en köklü öğrenci kurumu.... Üniversite ve öğrencilerle ilgili her konuda söz sahibi olan Kurul, üniversite yönetimi tarafından tanınıyor, görüş ve itirazları dikkate alınıyor. Kendi yönetmeliği olan kurulun başkanı ve yönetimi her yıl belirlenen takvimle belirlenen ve bütün fakülte, enstitü ve yüksekokulların temsilcilerinin katıldığı seçimle belirleniyor. Seçim sürecinde kıran kırana yürütülen kampanyalar sonucunda seçilen başkan ve yönetim bir yıl için öğrenciler ile üniversite arasında köprü vazifesi yapıyor.

mertn2

SERT TARTIŞMALAR YAŞANDI

Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği’nin 2014’ten 2017’ye kadar üç dönem başkanlığını yapan Mert N.’nin FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklandığını ve itirafçı olduğunu dün Milliyet duyurmuştu. Haberin ardından Boğaziçi Üniversitesi’nin Öğrenci Temsilciliği Kurulu’nun dün toplanan genel kurulunda konu gündeme geldi. Bütün fakülte, yüksek okul ve enstitülerin temsilcilerinin katıldığı ve 4 saat süren genel kurulda Mert N’nin durumu ve süreç tartışıldı. Seçim sisteminin değiştirilmesi ve başkanlığın bir dönem ile sınırlandırılması da konuşuldu. Yaşanan tartışmalar ve oluşan baskının ardından geçtiğimiz Aralık ayında bir yıllığına seçilen ve daha önceki başkan Mert N’nin ekibinde yer alan isimlerin de yer aldığı Öğrenci Temsilciliği Kurulu Başkanı dahil yönetim “üzerlerinde şüphe oluşmaması” için istifa etti. Yönetimle birlikte genel kurulu oluşturan 120 öğrenci temsilcisi de istifa kararı aldı ancak henüz resmi olarak duyurulmadı. Kısa süre içinde yeniden seçim yapılarak bütün birimlere yeni temsilciler seçilecek ve seçim sistemi de değiştirilerek yapılacak seçimle bir yönetim göreve getirilecek.

mertn3

Boğaziçi Üniversitesi karıştı! 120 kişi istifasını verdi... ile ilgili etiketler Boğaziçi Üniversitesi FETÖ istifa mert n öğrenci temsilciliği kurulu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.