BM'den Talibana: Saldırılarına son ver! Taliban: Ateşkes yok!

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Afganistan'daki çatışmaların yeni bir insani krize neden olacağı uyarısında bulundu. Michelle Bachelet, Taliban'dan, saldırılarına son vermesini ve müzakere masasına dönmesini istedi.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, yaptığı açıklamada "Tüm taraflar müzakere masasına dönmediği ve barışçıl bir siyasi anlaşmaya varılmadığı sürece, çok sayıda Afgan için zaten çok kötü olan durum daha da kötüleşecek" dedi.

Bachelet, Taliban'ın saldırlarına son vermesini ve müzakere masasına dönmesini istedi.

FARAH, TALİBAN TARAFINDAN İŞGAL EDİLMİŞTİ

Taliban ise Afganistan'da bir vilayet merkezini daha ele geçirdiğini açıkladı. Farah'ın da el geçirilmesiyle, Afganistan'da Taliban'ın kontrolündeki vilayet merkezlerinin sayısı 7'ye yükseldi.

Farah Vilayet Meclisi üyesi Shahla Abubar, Fransız haber ajansı AFP'ye yaptığı açıklamada, "Taliban birlikleri, bugün öğleden sonra güvenlik güçleriyle kısa süren bir çatışma sonrası kente girdi. Valilik binasını ve emniyet müdürlüğünü ele geçirdiler" dedi.

TALİBAN ATEŞKESİN OLMADIĞINI DUYURDU

Taliban dün de Samangan vilayetinin merkezi Aybak'ı ele geçirmiş ve hükümetle ateşkes konusunda bir anlaşma olmadığını duyurmuştu.

BM'den Talibana: Saldırılarına son ver! Taliban: Ateşkes yok! ile ilgili etiketler Taliban Afganistan müzakere farah
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.