BM Genel Sekreteri'nden BMGK'ya: Darbe salgınını durdurun!

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'ten BMGK'ye "artan darbe salgınlarına" karşı caydırıcı önlemler çağrısı yaptı. Bazı askeri liderlerin her istediğini yapabileceklerini sandıklarını ifade etti.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Güvenlik Konseyi'ne "artan darbe salgınları" karşısında caydırıcı önlemler alma çağrısı yaptı.

 

'DARBE SALGININI DURDURUN'

Guterres, Sudan'daki darbe girişiminin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Giderek darbelerin çoğaldığını görüyoruz." dedi.

Myanmar ve bazı Afrika ülkelerindeki darbelere dikkati çeken Guterres, darbeler karşısında etkili caydırıcı önlemlerin bulunmadığını ifade etti.

Sudan'da "ordunun yönetime el koymasını" kınayan Guterres, Başbakan Abdullah Hamduk ve sivil yöneticilerin derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

BAZI ASKERİ LİDERLER HER İSTEDİĞİNİ YAPABİLECEĞİNİ SANIYOR

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile ekonomik ve sosyal sorunlar karşısında bazı ülkelerdeki askeri liderlerin "dokunulmazlıkları olduğunu ve her istediklerini yapabileceklerini düşündüğünü" söyleyen Guterres, BMGK'ye "artan darbe salgınları" karşısında caydırıcı önlemler alma çağrısı yaptı.

 

 

BM Genel Sekreteri'nden BMGK'ya: Darbe salgınını durdurun! ile ilgili etiketler Darbe salgın BM guterres bmgk durdurun önlem caydırıcı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.