Biyolojik babası benim dedi! Mahkemede şok oldu...

İstanbul'da yaşayan İ.Ş., isimli erkek, boşanma üzere olan bir kadınla birlikteliğinden bir çocuk dünyaya geldi. Kadın doğumdan kısa bir süre önce eşinden boşandı. İ.Ş., boşanmadan bir süre sonra dünyaya gelen çoçuğun biyolojik babası olduğunu belirterek mahkemeye dava açtı. Ancak mahkeme, babalık davasının biyolojik baba tarafından açılmasının mümkün olmadığını belirterek davayı reddetti.

İstanbul’da aile mahkemesine yansıyan olay şöyle gelişti; İ.Ş., boşanmak üzere olan ve eşinden ayrı yaşayan B.K., isimli kadınla birlikte yaşamaya başladı.

Henüz boşanma davası devam ederken B.K., hamile kaldı. Doğumdan kısa bir süre önce de boşanma davası sonuçlandı.

BABALIK DAVASINI SADECE ANNE VE ÇOCUK İSTEYEBİLİR
Aile Mahkemesi’ne dava açan İ.Ş., bebeğin gerçek babasının kendisi olduğunu, DNA testi yapılmasını ve bebeğin kendi nüfusuna geçirilmesini talep etti. Ancak mahkemeden gelen cevap biyolojik baba için şok etkisi yarattı.

Davayı reddeden mahkeme, ‘Babalık Davası’nın biyolojik baba tarafından açılmasının mümkün olmadığını belirterek, çocuk ile baba arasında soy bağının belirlenmesini sadece anne ve çocuğun isteyebileceğine karar verdi.

Biyolojik babası benim dedi! Mahkemede şok oldu... ile ilgili etiketler istanbul aile mahkemesi biyolojik baba babalık davası
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.