Bitcoin'de büyük çöküş kapıda! Analistlerden 2022'de BTC için ayı piyasası uyarısı!

Kripto para dünyasının devlerinden Bitcoin, geçtiğimiz Kasım ayında gösterdiği yükselişle beraber tüm zamanların rekorunu kırmış ve 70 bin dolar seviyelerine yaklaşmıştı. Tarihi zirvede %30’ların altına kadar düşen Bitcoin için 2022 yılında uzmanlar Bear market olarak adlandırılan ayı piyasası ile çöküş devrinin başlayabileceği söyledi.

Kripto para dünyasında yakından takip edilen ve kitlesi ile büyük ilgi gören PlanB, birçok analistin aksinin iddia ederek Bincoin’in (BTC) 2022 yılı başından itibaren piyasada ciddi bir düşüş yaşayabileceğinden söz etti.

Analist PlanB tarafından yapılan açıklamada, daha önceden de olduğu gibi birkaç görülen büyük düşüşü ifade ederek şu anda birçok insanın döngünün bittiğinin farkında olduğunu işaret etti.

“Bear Market” olarak adlandırılan ayı piyasasında opsiyon fiyatlarının ön plana çıkacağına işaret eden PlanB, birkaç ay öncesinde de Çin’in Bitcoin madenciliğini bıraktığında %50 veya daha fazla düşüş yaşadıklarını söyledi. Çok daha büyüklerini görebileceklerini ifade eden PlanB, %80’lik düşüşten bahsetti.

En azından 100.000 dolar ve 288.000 dolarlık stok akış modelini tamamlamak için yükselişe geçebilecekleri yönünde görüş bildiren PlanB sonrasında tekrardan %80'e yakın düşüşler olacağını ve bunun anlaşmanın bir parçası olarak aynı zamanda yatırımcılardaki açgözlülük ve korkunun bir eseri yani insanların değişmeyeceğini ifade etti.

Bitcoin'de büyük çöküş kapıda! Analistlerden 2022'de BTC için ayı piyasası uyarısı!

Öncelikle bir FOMO göreceklerini birkaç ay sonrasında da 100.000 dolar seviyesine ulaşmayı başardıklarında fiyatların yükseleceğine değinen PlanB, ondan sonrada korkunç şeylerin olacağını başka bir Çin yasağı veya Hindistan yasağı veya başka bir şeyle Bitcoin piyasasının alt üst edilebileceğini ifade etti.

Bitcoin’in son olarak saat 15:24 itibariyle ile 48.462 dolar seviyesinden işlem görmeye devam ettiği kaydedildi.

Ayı Piyasası Nedir?

Ayı piyasası, genellikle piyasaların karamsar bir halde olduğu, fiyatların ise uzun bir süre daha düşüş trendinde olacağının beklentisi hakim olduğu durumlarda sıkça kullanılır. Bir finansal ürünün ayı piyasası içine girdiğini söyleyebilmek için, önce ana trendin aşağı doğru yani düşüş trendi içinde olması gerekir. Aynı zamanda bir önceki tepe seviyesinden de %20 oranında aşağı yönlü bir hareket olması gerekir.

Bitcoin'de büyük çöküş kapıda! Analistlerden 2022'de BTC için ayı piyasası uyarısı! ile ilgili etiketler Bitcoin BTC bear market ayı piyasası
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.