Biseksüel ne demek? Biseksüel TDK anlamı nedir?

Cinsel yönelimlerle ilgili karşımıza çıkan kelimeler, son dönemlerde arama motorlarında en çok araştırılan ifadeler arasında yer alıyor. Bu çerçevede, biseksüel kelimesinin ne anlama geldiği en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, biseksüel ne demek? Transseksüel TDK anlamı nedir? Ayrıntılar haberimizde...

"Biseksüel" terimi, cinsel yönelim ile ilgili bir kavramdır. Biseksüel kişiler, hem kendi cinsiyetlerine hem de karşı cinsiyete romantik veya cinsel olarak ilgi duyan kişilerdir. Yani, biseksüel kişiler hem erkeklere hem de kadınlara karşı romantik veya cinsel çekim hissedebilirler.

Biseksüel ne demek? Biseksüel TDK anlamı nedir?

BİSEKSÜEL TDK ANLAMI

Biseksüel kelimesinin TDK sözlüğe göre 1 farklı anlamı vardır. Biseksüel kelimesinin kökeni Fransızca dilidir. Biseksüel kelimesinin Fransızca dilindeki karşılığı bisexuel şeklindedir.
Biseksüel TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

"Hem kendi cinsini hem de karşı cinse ilgi duyan"

Biseksüellik, cinsel yönelimlerin çeşitliliğini tanımlar ve heteroseksüellik (karşı cinsiyete ilgi duyma) ile homoseksüellik (kendi cinsiyetine ilgi duyma) arasında bir orta noktada yer alır. 

 

 

Biseksüel ne demek? Biseksüel TDK anlamı nedir? ile ilgili etiketler cinsiyet Türk Dil Kurumu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.