Birol Güven kimdir, kaç yaşında, nereli, nerelerde çalıştı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan atama kararlarına göre, deneyimli senarist ve yapımcı Birol Güven, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü olarak atandı. Bu gelişme ardından Birol Güven'in kim olduğu ve nerelerde çalıştığı merak ediliyor. Peki, Birol Güven kimdir, kaç yaşında, nereli, nerelerde çalıştı? İşte, Birol Güven'in hayatı ve kariyeri...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gerçekleşen atama kararları doğrultusunda, tecrübeli senarist ve yapımcı Birol Güven, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü olarak atanmıştır. Bu önemli gelişmenin ardından, Birol Güven'in geçmişteki kariyeri ve kimliği merak konusu olmuştur. Peki, Birol Güven kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi projelerde çalışmıştır? İşte, Birol Güven'in yaşamı ve profesyonel geçmişi hakkında bilgiler...

Birol Güven kimdir, kaç yaşında, nereli, nerelerde çalıştı?

BİROL GÜVEN KİMDİR?

Birol Güven, önceki görevlerinde Kaygısızlar, Ayrılsak da Beraberiz, Çocuklar Duymasın ve En Son Babalar Duyar gibi pek çok ünlü TV dizisinin yapımcılığını üstlenmiştir.

Daha önce Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atanmış olan Tamer Karadağlı ile birlikte, Güven’in atandığı dönemde Sinema Genel Müdürlüğü görevini yürüten Erkin Yılmaz, görevini yaklaşık altı ay süren bir dönemin ardından tamamlamıştı.

Birol Güven, 1 Mayıs 1964'te Kocaeli'nin Darıca ilçesinde doğmuş olup, Hacettepe Üniversitesi'nde Dilbilim eğitimi almıştır. Turizm alanında tur operatörü olarak da çalışan Güven, MinT Motion Pictures şirketini kurarak birçok ünlü TV dizisinin yapımcılığını üstlenmiştir. Güven'in sinema kariyerinde "Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım", "Dersimiz Atatürk", "Mandıra Filozofu" ve "Mandıra Filozofu İstanbul" gibi önemli filmler bulunmaktadır. Ayrıca, "Güzel Günler Göreceğiz" filmi, 2011 yılında Antalya Film Festivali'nde en iyi film ödülünü kazanmıştır. Güven, aynı zamanda Senaryo Yazarları – Yönetmenler Meslek Birliği ve Yapımcılar Derneği'nin kurucu üyesidir.

Birol Güven kimdir, kaç yaşında, nereli, nerelerde çalıştı? ile ilgili etiketler Birol Güven
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.