Bill Gates neden toprak alıyor? İşte Bill Gates'in Türkiye'de tarım arazisi aldığı şehirler

Bill Gates'in Türkiye'den toprak aldığı haberleri gün boyu gündemde kaldı. Ünlü milyarder neden tarım arazileri satın alıyor? İşte Bill Gates'in Türkiye'de toprak aldığı şehirler...

Bugün Yeniçağ Gazetesi yazarı Arslan Bulut ortaya öyle bir iddia ortaya attı ki tüm gün konuşuldu. Habere göre Bill Gates Türkiye'de bazı şehirlerde tarım arazisi satın almaya başladı. Peki ünlü milyarder neden tarım arazisi satın alıyor? Türkiye'de toprak aldığı şehirler hangileri?

BİLL GATES NEDEN TOPRAK ALIYOR?

Yeniçağ yazarı Arslan Bulut, gazetesinde Bill Gates’in Trakya'da 22 bin dönüm tarım arazisi satın aldığını ve ülkemizde toplam 56 bin dönüm araziye sahip olduğunu yazdı. İşte Trakya yerel haber site ve gazetelerine göre Bill Gates'in arazi satın aldığı şehirler...

Bill Gates Türkiye'de Hangi Şehirlerde Tarım Arazisi Satın Aldı?

Microsoft'un sahibi ve dünyanın en zengin insanlarından birisi olan Bill Gates Türkiye'de tarım arazisi satın alıyor. Trakya 2000 gazetesine göre Bill Gates, Edirne ve Kırklareli illerinde toplam 22 bin dönüm tarım arazisi satın aldı. Aynı gazetede Gates'in toplamda 56 bin dönüm tarım arazisi olduğunu ve bunun bir bölümünün Kastamonu'da olduğunu yazdı.

Gates Başka Ülkelerde de Tarım Arazisi Alıyor Mu?

Trakya Bölge sitesinin aktardığı bilgiye göre Gates dünyada farklı ülkelerde de tarım arazileri satın alıyor. Gates'in toplamda 1 milyon dönümden fazla arazi satın aldığı biliniyor.

Gates Neden Tarım Arazisi Alıyor?

Bill Gates’in arazi aldığı ülkeleri seçerken gelecekte yaşanacak küresel ısınmadan en az etkilenecek bölgeleri tercih ettiği belirtiliyor. Türkiye’de küresel ısınmadan en az etkilenecek yerler arasında Trakya’da Edirne ve Kırklareli’nin kuzey bölgeleri gösteriliyor. Tekirdağ’ın bir kısmının küresel ısınmada etkileneceği ancak genel olarak Trakya’nın küresel ısınmada en az etkilenecek yerler arasında olacağı ifade ediliyor.

Bill Gates’in Türkiye’de Edirne, Kırklareli ve Kastamonu dışında küresel ısınmada az etkilenecek illerden de arazi topladığı belirtildi. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kastamonu, Uşak, Zonguldak, Iğdır, Kars, Mardin, Hakkari, Batman, Şırnak, Siirt, Antalya, Isparta, Aydın küresel ısınmada en az etkilenecek iller arasında gösteriliyor.

Bill Gates neden toprak alıyor? İşte Bill Gates'in Türkiye'de tarım arazisi aldığı şehirler ile ilgili etiketler tarım bill gates tarım arazisi
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.