Bilgi Üniversitesi'nin ABD'li sahibi CIA'e mi çalışıyor?

Bilgi Üniversitesi'nin sahibi konumundaki ABD şirketi Laureate ile ilgili yeni bir bilgi daha ortaya çıktı. Dünyanın bir çok ülkesinde kurulu üniversitelerinde 1 milyondan fazla öğrenciye sahip olan ABD'li şirketin Amerikan yönetimine yakın Jim O'Brien gibi bazı yöneticileri üzerinden Türkiye'de örtülü operasyon çalışmaları yaptığı iddia ediliyor.

BİLGİ ÜNİVERSİTESİ BİR CİA KURULUŞU MU?

Superhaber, geçtiğimiz günlerde Bilgi Üniversitesi'nin CİA bağlantısına ilişkin gerçekleri açıklamış ve haber büyük ilgi toplamıştı.

Bilgi Üniversitesi'nin sahibi konumundaki ABD şirketi Laureate ile ilgili yeni bir bilgi daha ortaya çıktı.

Dünyanın bir çok ülkesinde kurulu üniversitelerinde 1 milyondan fazla öğrenciye sahip olan ABD'li şirketin Beyazsaray'a ve Amerikan yönetimine yakın bazı yöneticileri üzerinden Türkiye gibi bir çok ülkede örtülü operasyon çalışmaları yaptığı iddia ediliyor.

Bu iddiaların odağında ise bilinen bir isim var: Jim O’Brien.

ABD Başkanının rehine işlerinden sorumlu Büyükelçisi. Aynı zamanda eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright'in başında bulunduğu danışma şirketi Albright' Stonebridge Group'un da başkan yardımcısı.

CIA ile bağlantıları olduğu bilinen O’Brien'in 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından 18 Temmuzda İstanbul’da olduğu ortaya çıktı. Geliş nedeni, Bilgi Üniversitesi'nin mütevelli heyeti ile yapacağı toplantı. O'Brien, aynı zamanda Bilgi Üniversitesi'ni elinde bulunduran Laureate şirketine danışmanlık yapıyor.

O'Brien, 19 Temmuz’da Laureate’nin danışmanı sıfatı ile Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ile kahvaltıda buluştu.

Türkiye’deki siyasi gelişmeleri Laureate’ye raporlamak üzere geldiğini söyleyerek sorular soran O B'rien'in darbeden 2 gün sonra uçuşlar kapalı olomasına rağmen İstanbul'a nasıl geldiği ise bilinmiyor. Laureate açısından hiç bir acelesi olmayan böyle bir hizmeti vermek için ABD den uçuşların bile yapılmadığı günlerde Türkiye’ye gelmesi de kafaları karıştırdı.

İstanbul'daki bu ilginç buluşmanın Laureate şirketinin talebi doğrultusunda gerçekleştiğini de not edelim.

101020161729375057777_3.jpgJim O'Brien, 21 Temmuz Perşembe akşamı da Ankara'da Kızılay Meydanı'nda yapılan demokrasi nöbetinde görüldü.Suprhaber, bu esrarengiz Amerikalının Ankara'da kimlerle görüştüğünü araştırıyor.

O'Brien'in o karanlık ve kaotik günlerde alelacele Ankara'ya neden geldiği konusu tam bir s0ru işareti.

Bu esrarengiz Amerikalının Bilgi Üniversitesi'nin sahibi konumundaki Laureate şirketi üzerinden Türkiye'ye gelmiş olması bu şirketi paravan olarak kulanmış olmasını akla getiriyor.

Bu gelişme ve bağlantılar, Türkiye'deki yabancı sermayeli özel üniversitelerin varlığını da tartışmalı hale getiriyor. Nitekim Superhaber, bir süre önce Bilgi Üniversitesi'nin sahibi olan Laureate şirketinin CIA ve FETÖ bağlantılarını gündeme getirmişti.

http://www.superhaber.com/gundem/bilgi-universitesi-ile-feto-arasindaki-derin-baglantilar-muthis-detaylar/haber-17810

101020161731085053469_3.jpg
Bilgi Üniversitesi'nin ABD'li sahibi CIA'e mi çalışıyor? ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.