Beyaz Kebelekler'in solisti Sevil Özyurt kimdir?

1970'li yıllardaki en popüler gruplardan biri olan Beyaz Kelebekler'in solisti, Sevil Özyurt kimdir? Özellikle "Sen Gidince" şarkısı Türkiye'de müzik listelerini alt üst etmeye yetmişti. Şarkıcı Onur Akay, 1976'da 'Hababam Sınıfı Uyanıyor' filminde Adile Naşit'in seslendirdiği "Sen Gidince" şarkısını söyleyen Sevil Özyurt'un iki hafta önce hayatını kaybettiğini açıkladı. 1975 yılında Beyaz Kelebekler grubuna dahil olan sanatçı vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor.  Peki, Sevil Özyurt kimdir? Neden Öldü? Hangi şarkıları var? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

1975 yılında Ercüment Ateş'in bestelediği "Sen Gidince Bak Neler Oldu" şarkısıyla Hollanda ve Türkiye'de rekor kıran Sevil Özyurt vatandaşlarımız tarafından merakla araştırılmaya devam ediyor. Sanatçının 2 hafta önce öldüğünü, Onur Akay duyurdu. Grup Ercüment Ateş'in bestelediği ve kendisinin seslendirdiği Sen Gidince adlı şarkıyla Hollanda plak listelerinde bir numaraya kadar yükseldi. Peki, Sevil Özyurt kimdir? Neden Öldü? Hangi şarkıları var? Sen Gidince şarkı sözleri ve detayları haberimizde bulabilirsiniz...

sevil_Azyurt_kimdiriAerik_jpeg

HAYATINI KAYBETTİ

Duyurduğu kötü haberler nedeni ile magazin camiasında Felaket Tellalı lakabı ile üne kavuşan ses sanatçısı Onur Akay, 1970'li yılların en popüler gruplarından biri olan Beyaz Kelebekler’in solisti Sevil Özyurt’un vefat ettiğini duyurdu.

1976 yapımı ‘Hababam Sınıfı Uyanıyor’ filminden, Adile Naşit’in unutulmaz yorumu ile hâlâ hafızlarda olan, ‘Sen Gidince Bak Neler Oldu’ isimli şarkıyı söyleyen ve meşhur eden ‘Beyaz Kelebekler’in dördüncü solisti Sevil Özyurt’un 13 gün önce defnedildiğini duyuran Akay, “Sen Gidince Bak Neler Oldu isimli şarkıyı mutlaka hatırlayacaksınız. İşte o şarkıyı söyleyen ve meşhur eden ‘Beyaz Kelebekler’in dördüncü solisti Sevil Yaprakgül, Ocak ayında ani bir kalp krizi geçirerek vefat etti ve 21 Ocak 2018 Pazar günü Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi. Sevil Yaprakgül, ‘Beyaz Kelebekler’in solistliğini yaptığı dönemde Sevil Özyurt olarak tüm yurtta tanınmıştı ama maalesef ölümünü kimse duymadı. Zeki Müren’den Muazzez Abacı’ya, Türkân Şoray’dan Filiz Akın’a herkesin saçına eli değmiş ünlü kuaför Muammer Yaprakgül’le evlenen Sevil Özyurt, gruba ve sahnelere veda etmişti. Mekânı cennet olsun inşallah.” yazdı.

‘Beyaz Kelebekler’ 1975 yılında Ercüment Ateş'in bestelediği "Sen Gidince" adlı bu şarkıyla, Hollanda plak listelerinde bile bir numaraya kadar çıkmıştı.

ÖLÜM HABERİNİ DUYURAN ONUR AKAY KİMDİR?

Türk sanat müziği ses sanatçısı, bestekar, şair, yazar, sunucu ve oyuncu kimlikleri ile bir çok başarıya imza atan Onur Akay, 28 Nisan 1977 tarihinde, Ankara'da dünyaya geldi.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Musikisi Nazariyatı bölümününde 6 yıl okuduktan sonra Haliç Üniversitesi Türk Musikisi Ses Eğitimi bölümünü tamamlayan Onur Akay, Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça, Süheyla Altmışdört ve Nevin İnam Karındaş gibi dönemin en önemli hocalarından musiki dersleri aldı.

MÜZİK KARİYERİ

MESAM üyesi olan Onur Akay, Türk musikisinde birçok nazariyatçının kabul ettiği Müstear'lı Nikriz, Müstear'lı Hicaz, Zirgüle'li Pençgâh isimlerini verdiği 3 bileşik makam buldu, terkib etti ve takım besteledi. Ayrıca bulduğu makamları, bestelediği örnek eserleriyle tanıttı.

beyaz_kelebek

SEVİL ÖZYURT KİMDİR?

Sevil Özyurt 1960'lı yılların sonunda Kabataş Erkek Lisesi'nde okuyan Rıfat Eke, Altan Eke, Ender Akacan, Behzat Kutlubağ, Bülent Ortaç tarafından kurulan Beyaz Kelebekler adlı gruba 1975 yılında dahil oldu. Grup Ercüment Ateş'in bestelediği ve kendisinin seslendirdiği Sen Gidince adlı şarkıyla Hollanda plak listelerinde bir numaraya kadar yükseldi.

Sevil Özyurt daha sonra yerini Semra İleten'e bıraktı.

beyaz_kelebekler_gurub

BEYAZ KELEBEKLER GRUBU

Beyaz Kelebekler, 1963'te İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nde okuyan beş genç müzisyen (Rıfat Eke, Altan Eke, Ender Akacan, Behzat Kutlubağ ve Bülent Ortaç) tarafından kuruldu. Aralarına yedi yaşındaki gitarist Ercüment Ateş ve solist Ayşe Sütçü'yü alarak, zamanın gazetelerinin promosyon çekilişlerinde konser vermeye başladılar. Turgut Akyüz'ün gruba katılmasıyla profesyonel hayata geçtiler. 1967 yılında Ayşe Sütçü evlenip müziği bırakınca yeni solistleri Azize oldu. 1968'de İran Şahı'nın davetlisi olarak sarayda 14 gün kalıp altı konser verdiler.

1969 sonlarında bu kez Azize, arabesk müziğinin büyük ismi Orhan Gencebay ile evlenince solist olarak Ülkü Üst'ü aldılar. 1970 yılında bir konser için Adapazarı'na giderken geçirdikleri trafik kazasında Rıfat Eke, Atlan Eke ve Behzat Kutlubağ hayatını kaybetti. Geride kalanlar yoğun baskılar sonucu Beyaz Kelebekler'i sürdürmeye karar verdi ve aralarına dört yeni arkadaşı alan grup hemen hemen tüm Avrupa ülkelerinde konsere çıktı.

Beyaz Kelebekler, 1975 yılında Ercüment Ateş'in bestelediği "Sen Gidince" adlı şarkıyla Hollanda plak listelerinde bir numaraya kadar çıktı. O dönemdeki solistleri Sevil Özyurt'tu. Fakat grup solistlerini bir kez daha değiştirdi ve Semra İleten'i aldı. 1970'li yılların en popüler topluluklarından biri olan Beyaz Kelebekler, 1980 yılında İzmir Fuarı dönüşünde çalışmalarına son verdi. Turgut Akyüz bir trafik kazasında hayatını kaybedince Bülent ve Ender müziği bıraktılar ve ticaret hayatına atıldılar.

SEN GİDİNCE ŞARKI SÖZLERİ

Sen gidince bak neler oldu
Kalbimin ucu yandı tutuştu
Şu dünyanın düzenine bak
Benim sevgilim neden yok oldu

[Nakarat]
Hop trininay nay, lay lay li lay lom
Hop trininay lay, lay lay li lay lom

Ah bu dertler canıma yetti
Çekilen acılar nedense çabuk bitti
Şu dünyanın haline bak
Giden sevgilinin yenisi geldi

Beyaz Kebelekler'in solisti Sevil Özyurt kimdir? ile ilgili etiketler sevil özyurt kimdir neden oldu hangi şarkıları var
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.