Beta balığının özellikleri nelerdir?

Akvaryumlar, ev ve iş yerlerinde dekorasyonun tamamlayıcı öğelerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Akvaryumu tamamlayan en önemli unsur ise süs balıkları. Beta balığı, akvaryum balıkları arasında en çok tercih edilen balık türlerindedir. Bu sebeple, beta balığının özellikleri vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, Beta balığının özellikleri nelerdir? Ayrıntılar haberimizde...

Hemen her birey, hayatlarının belli bir döneminde akvaryum veya fanusta balık beslemiştir. Balık beslemek isteyenlerin ilk tercih ettiği balık türlerinden biri de Beta balığı. Beta balığının özelliklerinin neler olduğu araştırılıyor. Peki, Beta balığının özellikleri nelerdir? Detaylar haberimizde... 

Beta balığının özellikleri nelerdir?

BETA BALIĞININ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Beta balığı, Güneydoğu Asya'ya özgü olan çeşitli renkleri ile dikkat çeken bir balık türü olmaktadır. Beta balıkları dövüşçü balıklar olarak da belirtilmektedir. Özellikle erkek beta balıkları saldırgan olma konusunda dişi beta balıklarından önde yer almaktadır. Akvaryum ortamında kendini kısıtlanmış hisseden beta balıkları daha sakin davranabilmektedirler. Bu balıklar çeşitli renkleri ile balık severlerin dikkatini çekmektedir.

BETA BALIĞI NERELERDE YAŞAR?

Beta balıklarının ana vatanı Güneydoğu Asya olmaktadır. Bu balıklar sığ sularda yaşamaktan hoşlanmaktadırlar. Beta balıklarının boyları 6 cm ve 8 cm arasında değişmektedir. Bu balıkların ömürleri ortalama iki yıl kadar olmaktadır. Erkek beta balıkları daha gösterişli ve daha renkli olarak belirtilmektedir. Erkek beta balıkları dişilere göre daha saldırgan oldukları için geniş akvaryumlarda bakılması tavsiye edilmektedir.

Beta balığının özellikleri nelerdir? ile ilgili etiketler beta balığı beta balığı özellikleri
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.