BES'te devlet katkısı yüzde 30'a çıkıyor

Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu’nda yapılan değişikliklerle önemli yenilikler getirilirken, yeni reformlarla devlet katkısı oranı yüzde 30'a yükseltilecek.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nca (SEDDK), Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu’nda yapılan değişikliklerle, hem katılımcıların Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) devamlılığını sağlanması hem de sisteme yeni girişleri teşvik edilmesi hedefleniyor.

Söz konusu kanunun revize edilmesiyle katılımcıların devamlılığını sürdürmeye yönelik önemli yenilikler de getiriliyor.

2003 yılında uygulanmaya başlanan ve 2013 yılında getirilen devlet katkısı uygulaması ile birlikte talebi yükselen BES, 2021 yılı sonunda 13,3 milyon katılımcıyı ve yaklaşık 250 milyar fon büyüklüğünü buldu.

DEVLET KATKISI YÜZDE 30'A ÇIKIYOR

BES’te yeni düzenleme ile üç önemli yenilik gelirken, yeni kanun ile tüm BES katılımcılarını ilgilendiren önemli yeniliklerin başında devlet katkısı oranının yüzde 25’ten yüzde 30’a yükseltilmesi olacak.

Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından mevcut katılımcılar ve sisteme yeni dahil olacak katılımcıların ödeyeceği katkı payları, yüzde 25 yerine yüzde 30’luk devlet katkısından faydalanmaya başlayacak. 

BES'te devlet katkısı yüzde 30'a çıkıyor ile ilgili etiketler bireysel emeklilik sistemi kanun tasarısı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.