Beşiktaş'taki garip ihale tartışmalara neden olmuştu: O ihale iptal edildi

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde 'Korunması gerekli kültür varlığı' olarak işaretlenen alan çay bahçesi olarak kiralanmıştı. Çay bahçesi olacak alanın kirası ise aylık 391 bin lira olarak belirlendi. Söz konusu alanın kiralanması "İmara mı açılacak?" sorusunun sorulmasına neden olmuştu. Tartışmalara neden olan ihalenin iptal edildiği öğrenildi.

Beşiktaş'ta "Korunması gerekli kültür varlığı" olarak nitelenen alan 391 bin lira bedelle kiralanmıştı. İmar tartışmalarına neden olan ihale iptal edildi. 

İstanbul Beşiktaş'ta Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından tapusunda 'korunması gerekli kültür varlığı' şerhi bulunan bir alan, A. Güner isimli şahsa 391 bin lira kira bedeliyle kiralandı.

Alanın, çay bahçesi olarak işletilmek üzere kiralanması tepkilere neden oldu.

Beşiktaş'taki garip ihale tartışmalara neden olmuştu: O ihale iptal edildi

Söz konusu alan; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin imar haritalarında park alanı, Beşiktaş Belediyesi'nin imar planında ise "Kentsel Sit" alanında kalıyor.

Beşiktaş'taki garip ihale tartışmalara neden olmuştu: O ihale iptal edildi - Resim : 2

Beşiktaş'taki garip ihale tartışmalara neden olmuştu: O ihale iptal edildi - Resim : 3

ÇAY BAHÇESİ OLARAK KİRALANDI, İMARA MI AÇILACAK?

Çay bahçesi olarak işletileceği belirtilen alanın, aylık 391 bin liralık ücreti nasıl karşılayacağı kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Bu da, kiralanan alanın imara açılacağı iddialarını güçlendirdi.

Beşiktaş'taki garip ihale tartışmalara neden olmuştu: O ihale iptal edildi - Resim : 4

Beşiktaş'taki garip ihale tartışmalara neden olmuştu: O ihale iptal edildi - Resim : 5

Alan, iddia edildiği gibi çay bahçesi olsa dahi üzeri kapalı olmadan, orada bir yapılaşma yapılmadan en fazla 3 ay kullanılabilir.

Beşiktaş'taki garip ihale tartışmalara neden olmuştu: O ihale iptal edildi - Resim : 6

Tüm belgelerde de görüldüğü gibi asla imara açılması söz konusu olamayacak bu alanın yavaş yavaş imara açılacağı, üzerine yapılar yapılacağı şüpheleri oldukça kuvvetli.

Aksi takdirde sadece 3 ay kullanılabilecek bir yeşil alan için 12 ay ödenen aylık 391 bin TL kiranın karşılanabilmesi söz konusu değildir.

Aylık 391 bin lira kira bedeli yılda 4 milyon 700 bin liraya denk geliyor.

Beşiktaş'taki garip ihale tartışmalara neden olmuştu: O ihale iptal edildi ile ilgili etiketler Vakıflar Genel Müdürlüğü Beşitkaş çay bahçesi kira korunması gerekli kültür varlığı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.