Berzah ne demek? İslam'da berzah ne anlama geliyor? Berzah Nasıl bir yerdir?

Berzah, Arapça kökenli bir kelimedir. İslam inancına göre ruhların bekletildiği yere berzah denir. Allah'ın emir ve yasaklarına uayn kullar için bir rüya kadar kısa geçecek olan berzah hayatı birçok kişinin merak konusu olmuştur. Peki berzah nasıl bir yerdir?

Berzah ne demek? İslam'da berzah ne anlama geliyor? Nasıl bir yerdir?

İslamiyet'te ruhlar iki yerde bekletilir. Birisi insanlar dünyaya gönderilmeden önce Kalu Bela'da bekletilir. Kalu Bela özellikle tasavvuf inancında önemli bir yere sahiptir. Berzah alemi ise dünya ile ahiret arasında bir yerdir. İnsanların öldükten sonra ruhları berzah aleminde bekletilir.

Arapça kökenli olan Berzah, dar geçit anlamına gelir. Berzah kelimesinin anlamı ise perde'dir. Dünya ile ahiret arasında bir perde olan berzah, çoğunlukla alem-i berzah olarak adlandırılır.

Bir de Tarik-i Berzah vardır ki o da Berzah'a giden yol manasına gelir. Örneğin Dünya, Tarik-i Berzah'tır.

Her müslümanın gitmek istediği cennet nasıl bir yerdir?

Berzah Alemi Nasıl Bir Yerdir?

Berzah aleminin nasıl bir yer olduğuna dair Kuran'ı Kerim'de hiçbir ayet yoktur. Bu konuda alimler hadislerden yola çıkarak ve içtihat yaparak birtakım sonuçlara ulaşmıştır.

Berzah alemine geçmeden önce Münker ve Nekir adlı iki melek, ölünün yanına gelecek ve onu sorguya çekeceklerdir. Dinin ne, peygamberin kim sorularından sonra berzah aleminin kapıları açılacaktır.

Berzah Alemi, tıpkı ahiret gibi cennet, cehennem ve araftan oluşur. Dünya hayatında küçük büyük tüm günahlardan uzak duran mümin kullar için berzah, melekut alemine açılan bir kapıdır. Melekut aleminde sadece ''latif'' olarak nitelendirilen ruhani varlıklar ve insanlara hizmet etmekle görevli olan melekler yer alır. Yaygın inanışa göre, mümin kullar burada dünya hayatında olup bitenleri görebilecek ve birbirleriyle görüşebilecektir.

Berzah ne demek? İslam'da berzah ne anlama geliyor? Berzah Nasıl bir yerdir? ile ilgili etiketler İslamiyet berzah nedir berzah nasıl bir yerdir berzah nasıl bir yer berzah kelime anlamı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.