Berkin Elvan kimdir? Berkin Elvan olayı nedir?

Berkin Elvan doğum gününde unutulmadı. 2013 yılında Taksim meydanında polisin attığı göz yaşartıcı bomba nedeni ile hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın 22. Yaş günü sosyal medyada kutlanıldı.

Berkin Elvan’ın kim olduğu ve Berkin Elvan olayının ne olduğunu merak eden vatandaşlar için 2014 yılında Okmeydanı’nda gerçekleşen bu olayın detaylarını araştırdık. Sosyal medyada vatandaşlar tarafından unutulmayıp anılan ve 22. yaş günü kutlanan Berkin Elvan kimdir? Berkin Elvan olayı nedir?

Berkin Elvan kimdir?

5 Ocak 1999 yılında dünyaya gelen Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, babası Sami Elvan’dır. 16 Haziran 2013 yılında evinden ekmek almak için çıkan Berkin Elvan’ın başına polisin attığı gaz bombası isabet etmesi nedeni ile aylarca komada kalan ve ardından 14 mart 2014 günü 15 yaşında yaşamını yitirdi.

Feriköy mezarlığına defin edilen Berkin Elvan yıllar geçmesine rağmen doğum gününde unutulmadı.

Berkin Elvan kimdir? Berkin Elvan olayı nedir?

Berkin Elvan Olayı Nedir?

Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında, 16 Haziran 2013 tarihinde Elvan, polis tarafından atılan göz yaşartıcı gaz kapsülünün başına isabet etmesi üzerine ağır yaralandı. Elvan'ın ailesi olayın ekmek almaya giderken yaşandığını söylemiş, bazı haberlerde de olayın bu şekilde gerçekleştiği belirtilmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 Nisan 2015 tarihinde yaptığı açıklamada "Biz emniyetin tüm belgelerini açıkladık. Elinde sapanla, demir bilyeyle terör örgütünün içerisinde nasıl resimlerinin çekildiği, bunların hepsi açıklandı." dedi.

269 gün boyunca komada kalan Elvan, 11 Mart 2014'te, Şişli'deki Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 15 yaşındayken 16 kiloda hayatını kaybetti. Elvan'ın ölümü, ailesi adına açılmış olan twitter hesabından "Halkımıza: Saat 07.00 Berkin Elvan'ı evladımızı kaybettik. Başımız sağolsun." ifadeleri kullanılarak duyurulmuştur.

Berkin Elvan kimdir? Berkin Elvan olayı nedir? ile ilgili etiketler Doğum günü berkin elvan kimdir kaç yaşında olayı nedir
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.