Berat Kandili'nde oruç tutulur mu? Kandil'de yapılması gereken ibadetler!

Berat Kandili'nde oruç tutulur mu? Mübarek üç ayların içerisinde yer alan Berat Kandili'ne az bir süre kaldı. Kandilin yaklaşması ise Berat Kandili'nde oruç tutulup tutulmayacağı merakla araştırılmaya devam ediliyor. İslam alemi için en değerli olan üç aylardan Şaban ayı içerisinde bulunan Berat Kandili en özel kandillerden biri olarak bilinir. Peki, Berat Kandili'nde oruç tutulur mu? Kandil'de yapılması gereken ibadetler! Detaylar haberimizde...

Berat Kandili'nde oruç tutulur mu? Berat Kandili de üç ayların ikincisi şaban ayının 15'inci gecesine denk gelmektedir. Müslümanlar için en özel kandillerden biri olan Berat Kandili'ne kısa bir süre kaldı. Kandilin yaklaşması ile birçok kişi bu özel günde oruç tutulacak mı? sorusunu araştırmaya devam ediyor. Kandil'de yapılabilecek en güzel ibadetleri sizler için araştırdık. Peki, Berat Kandili'nde oruç tutulur mu? Kandil'de yapılması gereken ibadetler! Detaylar haberimizde... 

Deprem duası var mı? Deprem ayetleri - Doğal afetlerden korunmak ...

BERAT KANDİLİ'NDE ORUÇ TUTULUR MU?

Dinimize göre berat; temize çıkma, ilahi af, günahlardan arınma ve rahmete naif olma anlamlarına geliyor; Peygamber efendimiz de Berat Kandili hakkında şöyle buyurduğu ifade ediliyor:

"Şaban ayının 15'inci gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim' buyurur."

Nazar Duası Okunuşu ve Anlamı - Bebekler İçin Nazara Karşı ...

BERAT KANDİLİ ÖNEMİ VE FAZİLETLERİ NELERDİR?

Kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat, Müslümanlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla; hata, suç ve yanlışlardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı; affedilmenin yanında affedici olmayı da, bağışlanma isteğinin yanında bağışlayabilme şuurunu da kazandırır.

Bu geceyi ibadet ve taatle geçirmenin çok sevabı ve feyzi vardır. Bu konuda Resul-u Ekrem şöyle buyurmuştur:"Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (şaban ayının on dördüncü günü) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: 'Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim' buyurur." (Ibn Mâce)Ayrıca, Berat gecesi, Kuran-ı Kerimin Levh-i Mahfuzdan dünya semasına toptan indirildigi gecedir. Buna inzal denir. Kadir gecesinde ise Peygambere ilk kez ve parça parça indirilmeye başlanmıştır. Buna da tenzil denir.

 

Berat Kandili'nde oruç tutulur mu? Kandil'de yapılması gereken ibadetler! ile ilgili etiketler Kandil Berat Kandili oruç İslam 2020 dini gün üç aylar ibadet şaban ayı ramazan ayı recep ayı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.