Belirti göstermeyen kişilerden virüs bulaşır mı? Koronavirüs belirtisi göstermeyenler virüsü bulaştırır mı?

Belirti göstermeyen kişilerden virüs bulaşır mı sorusu vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Her gün toplu taşıma kullanan, kalabalık sokaklarda gezen kişiler, koronnavirüs belirtisi göstermeyenler virüsü bulaştırır mı cevabını merak ediyor. Dünya Sağlık Örgütü de bu konuda son açıklamasını yaptı. İşte detaylar...

Koronavirüs belirtisi göstermeyenler virüs bulaştırır mı sorusu vatandaşalr tarafından sıkça sorgulanıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan açıklamayla birlite belirti göstermeyenlerin virüs bulaştırma ihtimali netliğe kavuştu. Peki koronavirüs belirtisi göstermeyenler virüs bulaştırır mı? İşter yanıtı..

BELİRTİ GÖSTERMEYENLER VİRÜS BULAŞTIRIR MI?

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Covid-19'a karşı mücadele ekibi lideri Maria Van Kerkhove, Cenevre'de yaptığı açıklamada, Covid-19'un nasıl bulaştığıyla ilgili farklı ülkelerden gelen verileri incelediklerini kaydetti.


KORONAVİRÜS BELİRTİSİ GÖSTERMEYENLER VİRÜS BULAŞTIRIR MI?

Elde ettikleri verilere göre, Covid-19'un asemptomatik birinden başka birine bulaşmasının çok nadir olduğunu ifade eden Kerkhove, bu konuyla ilgili araştırmaların devam ettiğini söyledi.

Belirti göstermeyen kişilerden corona virüs hemen bulaşır mı?

'Belirti gösteren kişilere daha fazla odaklanın'

Kerkhove, hükümetlerin, Covid-19'un yayılmasını engellemek için belirti gösteren vakalara daha fazla odaklanmaları gerektiğini belirtti.

'Belirti göstermese de kolayca yayabilir' denmişti

Daha önceki çalışmalarda hastalık belirtisi göstermeyen birinin de Covid-19'u kolayca yayabileceği ifade edilmişti.

 

 

Belirti göstermeyen kişilerden virüs bulaşır mı? Koronavirüs belirtisi göstermeyenler virüsü bulaştırır mı? ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona belirti
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.