Beden dilinde renklerin anlamı! İşte renkler ve anlamları!

Renklerin dili ve anlamları kültürlere ve coğrafi koşullara bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Bu sayede renklerin, bize ve çevremizdekilere vermek istedikleri mesajı kolayca anlayabiliriz. Bu sebeple, beden dili ve renklerin anlamları büyük bir merakla araştırılıyor. İşte, hayatımızda çok büyük bir yer kaplayan renklerin beden dilindeki anlamları! Ayrıntılar haberimizde...

Genel olarak iletişim kavramından anlaşılan ilk şey, karşılıklı sözel ifadelere dayanan iletişim şeklidir. Ancak iletişim sadece sözel olarak ağzımızdan çıkan ifadelerle kurulmaz. Renkler de iletişimin farklı bir sürecini oluşturmaktadır. Bu sebeple renkler ve benden dilindeki anlamları günlük hayatımızda oldukça büyük bir önem taşır. İşte, renklerin beden dilindeki anlamları! Detaylar haberimizde... 

Beden dilinde renklerin anlamı! İşte renkler ve anlamları!

BEDEN DİLİNDE RENKLERİN ANLAMLARI 

Kırmızı renk, enerji dolu tutku ve aksiyonun rengidir Kırmızı renk, fiziksel ihtiyaçlarımızla ve hayatta kalma isteğimizle ilişkili sıcak ve pozitif bir renktir. Güçlü ve erkeksi bir enerjiye sahiptir.

Sarı renk kazanılmış bilgiyi ve elde edilmiş bir düşünceyi ifade eder. Çünkü Sarı renk, beynin sol yarım küresini ya da başka deyişle mantıklı kısmını göstermek amacıyla da kullanılan bir renktir. Sarı renk ve anlamı; zeka ve aklın rengi olmasıdır.

Yeşil renk, renk psikolojisi açısından baktığımızda denge ve uyum kalbimizin ve duygularımızın, kalp ile beynin arasındaki uyum ve dengenin kendisidir.

Mavi renk güven, sorumluluk, dürüstlük veya sadakati temsil etmektedir. Mavi samimi, saklı ve sessizdir. Yaygara yapmak veya dikkat çekmek istemez. Çatışmadan ve karşı karşıya gelmekten nefret eder ve işleri kendi yollarıyla yapmayı sever.

Mor renk tutkunuysanız veya menekşeyi seviyorsanız bu yazıyı mutlaka okumalısınız. Mor renk ve anlamı hayal gücü ve maneviyatla ilgili olmasıdır. Yüksek idealleri gösterir. İç gözlemsel bir renktir ve derin düşüncelere dokunmamıza izin verir.

Turkuaz rengive anlamı açısından baktığımızda, bu renk kalp ile konuşulan sözcük arasındaki iletişim hatlarını açmaya yardımcı olur. Hayattan zevk alma, samimiyet ve mutluluk sunar.   Renk psikolojisinde, turkuaz, duygusal dengeyi ve dengeyi yaratan duyguları iyileştirir.

Pembe renk ve anlamı küçük bayanların, yani kız çocuklarının favori rengi olmasındadır.  Gelecekte üstlenecekleri roller bakımından daha küçük yaşlarda pembe renkle içli dışlıdırlar. Çünkü pembe renk ve anlamı şefkati, beslemeyi ve sevmeyi temsil eder. Pembe renk şartsız sevgi ve beslemenin alma ve verme eylemleriyle ilgilidir. Pembe renk, koşulsuz sevginin, gerçek aşkın ve şefkat tadında himayenin rengidir.

Kahverengi, güvende hissetmenin, korumacılığın ve zenginliğin rengidir.  Kahverengi ve anlamı denince kararlılık, yapı ve destek belirten ciddi, toprak rengi akla gelir.

Beyaz rengi şimdiye kadar sevmeyeni görmedim. Çünkü her insan doğal olarak saflığı ve mükemmelliği sever. Beyaz renk; saflığın, masumiyetin, bütüncüllüğün ve tamamlayıcılığın rengidir.

Siyah renk otorite, resmiyet ve bürokrasiyi çağrıştırsa da damatların giysilerinden, mezuniyet giysilerine, avukatların cüppelerinden penguenlerin smokinlerine kadar yaşamın pek çok alanında sıklıkla göze çarpan bir renktir. Siyah renk; gizemin ve korumacılığın rengidir.

Lacivert renk, baktığımızda hemen sezginin ve algının rengi olduğunu söyleyelim. Kişinin üçüncü gözünün (içgörü) açılmasına yardımcı olur. Bilincin daha derin seviyelerine ulaşmanıza yardımcı olan, iç gözlem ve meditasyon zamanlarında derin konsantrasyonu artırır.  

Turuncu renk, sarının neşesi ile kırmızının uyarması sonucu ortaya çıkan fiziksel enerjinin bileşimiyle sıcaklık ve mutluluk yayan bir renktir. Turuncu renk, macera ve sosyal iletişimin rengidir.

 

Beden dilinde renklerin anlamı! İşte renkler ve anlamları! ile ilgili etiketler renkler beden dili
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.