Bedelli askerliğe yüzde kaç zam geldi? Bedelli askerlik ne kadar oldu? 2023 Temmuz bedelli askerlik ücreti!

Bedelli askerliğin zamlı yeni ücreti belli oldu. Bu çerçevede 'Bedelli askerliğe yüzde kaç zam geldi?' veya Yeni bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu?' gibi sorular araştırılmaya başlandı. Peki bedelli askerliğe yüzde kaç zam geldi? Bedelli askerlik ne kadar oldu? İşte 2023 Temmuz bedelli askerlik ücreti!

Bedelli askerlik ücreti, memur maaş artışlarına bağlı olarak belirleniyor ve ücreti yılda iki kez gözden geçiriliyor. Temmuz aylarında zam görmesi beklenen bedelli askerlik ücreti en sonunda açıklandı. Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan bedelli askerlik ücreti tahminleri doğru çıktı. Peki bedelli askerliğe yüzde kaç zam geldi? Bedelli askerlik ne kadar oldu? İşte 2023 Temmuz bedelli askerlik ücreti!

Bedelli askerliğe yüzde kaç zam geldi? Bedelli askerlik ne kadar oldu? 2023 Temmuz bedelli askerlik ücreti!

BEDELLİ ASKERLİĞE YÜZDE KAÇ ZAM GELDİ?

Temmuz ayında memur maaşlarına yüksek bir zam yapılacağı ancak zam miktarının nasıl belirleneceği belirsizliğini koruyordu. Bu durum bedelli askerlik yapmayı planlayan gençler arasında yüksek ücretlerle karşılaşma endişesine yol açtı.Temmuz ayında memur maaş katsayısı yüzde 17.55 oranında arttı.

Buna bağlı olarak, 2023 yılının ocak-haziran döneminde 104.084 TL olan bedelli askerlik ücreti, temmuz-aralık dönemi için 122.350,80 TL olarak belirlendi.

Yüzde 17.55'lik artışa rağmen bedelli askerlik ücreti bir yıllık dönemde enflasyonun üzerinde bir artış kaydetti. Son bir yıllık dönemde enflasyon yüzde 38.21 olarak gerçekleşmesine rağmen, geçen yılın temmuz ayında 80.065 TL olan bedelli askerlik ücreti bir yıllık süre içinde yüzde 52.81 oranında bir artış gösterdi.

TEMMUZ 2023 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ

Bedelli askerlik ücreti, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan "Mali ve Sosyal Haklar" genelgesiyle belirlendi. Bu genelge, memur maaşlarının artış oranlarını belirlemekte ve 6 aylık memur aylık katsayı oranını tespit etmektedir. Bedelli askerlik ücreti ise bu katsayı üzerinden hesaplanarak Milli Savunma Bakanlığı tarafından resmi olarak 122.350 TL olarak açıklandı.

Geçerli artış oranlarına dayanarak, bedelli askerlik ücretinin Temmuz 2023 itibarıyla 122.350 TL olacak.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Bedelli askerlik başvuruları hem askerlik şubelerinden hem de e-Devlet üzerinden yapılabilmektedir. Başvurusunu yapan adaylar, başvurudan hemen sonra ödeme sürecine geçmektedir. Başvuru şartlarını yerine getiren yükümlüler, Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Defterdarlıklar veya Malmüdürlüklerine T.C. Kimlik Numarası beyan ederek bedelli askerlik ücretini peşin olarak ödeyebilmektedir.

Bedelli askerlik yapmayan kişilerin askerlik süresi 6 aydır. Ancak 2022 yılında bedelli askerlik süresi 1 aya indirilmiştir. İçinde bulunulan ayın gün sayısı, yol ve sevk durumlarına göre değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin, 3 gün yol izni olan bir kişinin bedelli askerlik süresi 27 gün iken, 4 gün yol izni olan bir kişinin bedelli askerlik süresi 26 gün olmaktadır.

 

Bedelli askerliğe yüzde kaç zam geldi? Bedelli askerlik ne kadar oldu? 2023 Temmuz bedelli askerlik ücreti! ile ilgili etiketler Bedelli askerlik askerlik
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.