Bayram namazı ile sabah namazı aynı mı?

Bayramda sabah namazı kılınır mı sorusuna yanıt arayanlar çoğunlukla olmakla birlikte bayram namazı ile sabah namazı arasındaki farklılıklar merak edilenler arasındadır. Peki, sabah namazı ile bayram namazı farklı mıdır?

Bayram namazı gününde farz ibadetlerinin yerine getirilmesi hususu diğer günlerle aynı hükümde yer alır. Yani bayram dışındaki günlerde sabah namazı nasıl eda ediliyorsa Kurban Bayramı sabahında da bayram namazı aynı şekilde eda edilir.

Bayram Namazı ile Sabah Namazı Aynı Mı?

Sabah namazı farzdır. Bayram namazı ile herhangi bir ilgisi yoktur. Kılınış şekli ve vakti bayram namazından farklıdır. Dinimizde önemli bir yeri olan bayram namazı sabah namazının hemen ardından güneşin doğuşunu takiben cemaatle kılınmaktadır.

Farz ibadetlerin yerine getirilmesi konusunda bayram günlerinin diğer günlerden bir farkı yoktur. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklamasına göre tıpkı diğer günlerde olduğu gibi bayram günlerinde de sabah namazı kılınmaktadır.

Bayram namazı ile sabah namazı aynı mı? ile ilgili etiketler sabah namazı bayram namazı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.