Bayraktar TB2 Somali'de görüntülendi: Somalililer gelişini kutladı!

Somali merkezli basın organı The Daily Jubba'nın haberine göre, Türkiye'den Somali'ye ilk Bayraktar TB2 SİHA teslimatı gerçekleşti. Aktarılan bilgilere göre, Türk SİHA'larının taarruz ve operasyonlarında görev almaları amacıyla özel bir tabur da eğitilecek. Bu birlik, Türkiye'nin eğittiği Gorgor birliğinden bağımsız olacak. Somali'de, sosyal medya kullanıcıları, Bayraktar TB2'ye benzeyen bir hava aracının videosunu paylaşarak TB2'nin gelişini kutladı.

Somali basını, ilk Bayraktar TB2'nin sevkiyatının tamamlandığını doğruladı.

ÖZEL BİR SİHA TABURU EĞİTİLECEK

Böylece Etiyopya'dan sonra Somali de tercihini Türk SİHA'larından yana kullandı. 

En büyük yurtdışı askeri üssü kardeş ülke Somali'de olan Türkiye, Afrika'daki şahlanışını savunma anlaşmalarıyla taçlandırıyor. Dün, Etiyopya'nın başkentinin kapılarına dayanan Tigraylı isyancıları 240 km geri püskürtmesiyle gündeme gelen Bayraktar TB2'ler, bu kez de komşu ülke Somali'de görüntülendi. 

SOMALİLİLER TB2'NİN VİDEOSUNU PAYLAŞARAK O ANLARI KUTLADI

Bazı Somalili kullanıcılar, Bayraktar TB2 olduğu iddia edilen bir hava aracının pek de net olmayan bir görüntüsünü paylaşarak, Türkiye'ye teşekkür ve kutlama mesajları gönderdi.

GORGOR'DAN BAĞIMSIZ YENİ BİR TABUR OLACAK.

SİHA'ların hava desteği için taarruz maksadıyla özel bir tabur da eğitilecek. Bu tabur, Türkiye'nin halihazırda eğittiği Gorgor taburundan bağımsız, başka bir tabur olacak.

 

Bayraktar TB2 Somali'de görüntülendi: Somalililer gelişini kutladı! ile ilgili etiketler Somali Türkiye video Bayraktar tb2 daily jubba teslimat ilk

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.