Somali Cumhurbaşkanı'nın 15 Temmuz mesajı duygulandırdı

Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj paylaştı. Mesajda "Milletim ve şahsım adına, kardeş Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dualarına katılıyor, Cumhuriyet'inizi korumak için şehitlerinizin fedakarlığı ve cesur vatandaşlarınızın derin kararlılığını anıyoruz. Düşüncelerimiz sizinle." denildi.

Somali, herkesin kaderine terk ettiği insanlarla dolu bir toprak parçası. 200.000'den fazla kişinin açlıktan öldüğü kıtlık döneminde yardım eli uzatmasından ve 20 yıldan fazla süredir ülkeyi ziyaret eden ilk Afrikalı olmayan devlet başkanı olduğundan beri Türkiye ile Somali arasındaki stratejik ve insani bağlar giderek güçleniyor. 

Halihazırda Türkiye'nin en büyük askeri üssü Somali'de bulunuyor. 

15 TEMMUZ'DA KARDEŞLERİ TÜRKİYE'Yİ UNUTMADILAR

Dün, Somali Cumhurbaşkanı Fermacu'dan çok anlamlı bir 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı geldi. Kardeş ülke Somali'nin mesajı duygulandırdı. 

Somali Cumhurbaşkanı'nın 15 Temmuz mesajı duygulandırdı

'CUMHURİYETİNİZİ KORUMA KARARLILIĞINIZI ANIYORUZ'

Fermacu, Twitter paylaşımında, "Milletim ve şahsım adına, kardeş Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dualarına katılıyor, Cumhuriyet'inizi korumak için şehitlerinizin fedakarlığı ve cesur vatandaşlarınızın derin kararlılığını anıyoruz. Düşüncelerimiz sizinle." ifadelerine yer verdi

Somali Cumhurbaşkanı'nın 15 Temmuz mesajı duygulandırdı ile ilgili etiketler Somali 15 Temmuz mesaj
GÜNÜN VİDEOSU

Savaşın başından bu yana en büyük saldırı: Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu!

Hizbullah, kısa bir süre önce işgal altındaki Golan Tepeleri'ne 2 baraj halinde 60'a yakın roket fırlatarak 3 askeri üssü hedef aldı. Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen El Meyadin televizyonu, İsrail'in en önemli istihbarat balonunun hedef alınmasının İsrail medyasının savaşın başından beri en büyük saldırı olarak tanımladığını aktardı.