Başpehlivanlık Altın Kemer töreni iptal edildi! Mustafa Taş’a Altın kemeri mahkeme sonucu verilecek!

661. Edirne Tarihi Kırkpınar Başpehlivanlık Altın Kemeri yine sahibini bulamadı.03 Ocak 2023 tarihinde Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu (TGGF) Tahkim Kurulu bir karar almıştı. Kararda cezalı olmasından dolayı Cengizhan Şimşek'in aldığı birincilikler iptal edilmiş ve resmi olarak 661. Kırkpınar Başpehlivanı Mustafa Taş ilan edilmişti. Bugün 2022 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Mustafa Taş'ın kemer alma tören, kemer takma törenine yapılan itirazlar sonucu iptal edildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye’nin dünya genelin de tanınan, kitaplar, belgeseller ve filmlere konu olan Edirne Tarihi Kırkpınar Başpehlivanlığı’nda bir ilk yaşanıyor.

661. KIRKPINAR BAŞPEHLİVANLIĞI NEDEN İPTAL EDİLDİ?

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu, ocak ayın da yaptığı açıklamada, son Kırkpınar Başpehlivanı Cengizhan Şimşek'in derecesinin elinden alındığını duyurmuştu. Açıklamada, Şimşek'in kemeri doping havuzunda olmasına rağmen, istenilen sürelerde doping testi vermemesi gerekçesiyle elinden alındığı belirtilmişti.Yine federasyondan yapılan yazılı açıklamada, Cengizhan Şimşek kararıyla ilgili Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı tarafından 21 Aralık 2022 Çarşamba günü telefonla aranarak kendilerine bilgi verildiği belirtilmişti. Açıklamanın devamında ise söz konusu telefon görüşmesi ile federasyonun Tahkim Kurulu kararıyla ilgili ilk kez bilgi sahibi olduğuna dikkati çekilerek, "Bu bilgilendirme üzerine 22 Aralık 2022 tarihinde Türkiye Güreş Federasyonu Hukuk Müşavirliği'nden Tahkim Kurulu kararının örneği ve detayı istenmiştir. Tahkim Kurulu kararının hukuk müşavirliği vasıtasıyla elimize ulaşması üzerine ön değerlendirmeler yapılmış ve düzeltme talebinin yapılmasına neden olan bu karar öncesi yine Tahkim Kurulu tarafından alınan ana karara ulaşılmış, gerekli inceleme ve değerlendirmelerin yapılması için ilgili kararların TGGF Hukuk Kurulu'na sevki yapılmıştır" denilmişti.

Başpehlivanlık Altın  Kemer töreni iptal edildi! Mustafa Taş’a Altın kemeri mahkeme sonucu verilecek!

CENGİZHAN ŞİMŞEK’İN YERİNE MUSTAFA TAŞ BAŞPEHLİVAN OLARAK İLAN EDİLMİŞTİ!

Bunun üzerine Tahkim Kurulu, Cengizhan Şimşek’in 2022 Edirne Tarihi Güreşi Başpehlivanlığı dahil, sporcunun 01.10.2020'den itibaren elde ettiği tüm ödül ve derecelerin iptaline de hükmedildiğine karar verildiğini açıklamıştı. Bu gelişmeler üzerine, Güreş Federasyonu, yapılan araştırmalar ve soruşturmaların ardından 2022 yılının Edirne Tarihi Güreşleri’nin Başpehlivanlık Altın Kemeri’nin Cengizhan Şimşek’den alınarak Mustafa Taş’a verilmesine karar vermişti.

Başpehlivanlık Altın  Kemer töreni iptal edildi! Mustafa Taş’a Altın kemeri mahkeme sonucu verilecek! - Resim : 2

YENİ BAŞPEHLİVAN TAŞ EDİRNE’YE DAVET EDİLDİ ANCAK TÖREN İPTAL EDİLDİ!

Kırkpınar'dan 8 ay sonra altın kemer verilmek üzere Sinop Durağanlı yeni Başpehlivan Mustafa Taş, Edirne'ye davet edilmişti. Ancak 661. Edirne Tarihi Kırkpınar Başpehlivanlık Altın Kemeri yine sahibini bulamadı. Edirne’de bugün saat 14:00’de yapılacak olan 2022 yılı Kırkpınar başpehlivanı Mustafa Taş'ın başpehlivanlık altın kemer alma töreni ”kemer takılması törenine” yapılan itirazlar sonucu konu mahkemeye taşındığından dolayı iptal edildiği öğrenildi.

Başpehlivanlık Altın  Kemer töreni iptal edildi! Mustafa Taş’a Altın kemeri mahkeme sonucu verilecek! - Resim : 3

Başpehlivanlık Altın Kemer töreni iptal edildi! Mustafa Taş’a Altın kemeri mahkeme sonucu verilecek! ile ilgili etiketler güreş
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.