"'Başörtülüler özür dilemeli' sözlerini duyunca 'Artık kayış tam manasıyla koptu' dedim"

SuperHaber programcısı ve Hürriyet yazarı Nedim Şener ile SuperHaber programcısı ve Güvenlik Uzmanı Mete Yarar 'Memleket Aşkına'nın yeni bölümünde Gazeteci Levent Gültekin'in "Başörtülülerin ülkeden özür dilemesi gerekiyor" sözlerini ele aldı. Yarar, "Bir televizyon kanalında çıkıp bunu nasıl söyleyebiliyor?" derken Şener de "Artık kayış tam manasıyla koptu" ifadelerini kullandı.

İki usta isim SuperHaber programcısı ve Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı ve Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, Memleket Aşkına programının yeni bölümünde bir araya geldi. 

Gazeteci Levent Gültekin'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çıkışı hakkında konuşurken, "Başörtülülerden ne kadar özür dilenmesi gerekiyorsa, başörtülülerin de ülkeden özür dilemesi gerekiyor. Onların oylarıyla insanların hayatı mahvoldu" sözlerine yer vermesi programda ele alınırken Şener ve Yarar, Gültekin'e tepki gösterdi. 

"GÖRÜNCE 'KAYIŞ TAMAMEN KOPMUŞ ADAMDA' DEDİM"

Yarar, "Geçen gün CHP'ye yakın kanalda söylenen kelimeye ne diyorsun? Sen zaman zaman söylüyorsun, aklına gelmemiştir. Böyle bir konuda aklına gelen şöyle bir durum olmadı; NATO müdahale etsin. Neden aklına gelmiyor?" diyerken Şener de "Görünce 'Kayış tamamen kopmuş adamda' dedim." ifadelerini kullandı. 

 

"SİYASETÇİYE OY VEREN TABANI AYIRMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Şener, "İnsanlar oy verdiği için yaşanan bütün mağduriyetlerden sorumluymuş, onlar özür dilemeliymiş. Siyasetçiye oy veren tabanı ayırmaya çalışıyoruz. 'Biliyorsunuz NATO emperyalizmin askeri gücüdür. Ancak demokrasi anlayışı da yoktur' diyorsunuz. 'Türkiye'de demokrasi ile ilgili bir kaygıları olsaydı müdahale ederlerdi' diyorlar. Oksimoron diyorlar, kendi içindeki cümle kendini bitiyor. Emperyalizmin askeri kanadı NATO'dur diyorlar. Bundan CHP'li eski milletvekili de önce 'NATO emperyalizmin askeri gücüdür. Sonra da demokrasi getirmesi lazımdır. Türkiye'nin demokrasi diye bir derdi olsaydı müdahale ederlerdi' diyor." dedi. 

 

"CHP'YE YAKIN OLAN TELEVİZYON KANALINDA RAHAT BİR ŞEKİLDE SÖYLÜYOR"

Yarar ise,  "Bunu televizyon programına rahat şekilde söylemekten çekinilmediğinin farkında mısınız? Otururken ben böyle düşünüyorum demiyor, Türkiye'nin en çok izlenen kanallarından birinde, CHP'ye yakın olan televizyon kanalında rahat bir şekilde söyleniyor." ifadelerini kullandı.

 

"'Başörtülüler özür dilemeli' sözlerini duyunca 'Artık kayış tam manasıyla koptu' dedim" ile ilgili etiketler Nedim Şener Mete Yarar Memleket Aşkına başörtülü levent gültekin

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.