"Başkanlık" diye yola çıkılmıştı ama... Sistemin adı neden "Cumhurbaşkanlığı" oldu?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçen "Cumhurbaşkanlığı sistemine" ilişkin anayasa değişikliğinin referandumda oylanmasına sayılı günler kaldı.

AK Parti anayasa değişikliği metnini MHP ile eş güdüm halinde hazırlamış ve mevcut sistemdeki tıkanıklığı aşacak modelin ismi “Cumhurbaşkanlığı sistemi" olarak belirlenmişti.

Sistemin "Başkanlık" olarak tanımlanmamasının sebebini gazeteci Fehmi Koru köşesinde açıkladı.

Fehmi Koru kişisel internet sitesinde kaleme aldığı yazısında, "Daha önce farklı kurumlarda bulunan yetkiler, değişiklik hayata geçirildiğinde, ‘başkan’ mevkiindeki kişide toplanacak… Başbakan da olmayacak zaten…" diye yazdı.

Yeni sistemin isminin neden ‘Cumhurbaşkanlığı sistemi’ olduğunu da açıklayan Fehmi Koru, sisteme "Başkanlık" değil de "Cumhurbaşkanlığı sistemi" adı verilmesinin “MHP’nin ricası” olduğunu belirtti.

"Başkanlık" diye yola çıkılmıştı ama... Sistemin adı neden "Cumhurbaşkanlığı" oldu? ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanlığı Fehmi Koru MHP başkanlık
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.