Başına 5 milyon dolar ödül konulmuştu! Kefenli fotoğrafları paylaşıldı

ABD hükümeti tarafından başına 5 milyon dolar ödül konulan El Kaide'nin Yemen kolu lideri Halid Batarfi'nin kefenli fotoğrafları paylaşıldı. Örgütten yapılan kısa açıklamada, Batarfi'nin öldüğü teyit edildi, ancak ölüm nedenine dair detay verilmedi.

Yıllarca kaldığı cezaevinden bir baskınla kaçmayı başaran Batarfi, Yemen'deki iç savaşa rağmen ülkenin yönetiminde dolaylı olarak etkin rol aldı.

AQAP, gerek Amerikan insansız hava aracı (İHA) saldırıları gerekse Yemen'deki iç savaş nedeniyle nispeten zayıflama hissedilse de Usame bin Ladin'in ölümünün ardından hala faaliyet gösteren grubun 'en tehlikeli kolu' olarak görülüyordu.

El Kaide, Batarfi'nin beyaz bir kefene ve siyah-beyaz el Kaide bayrağına sarılı videosunu yayınladı.

Ölüm nedenine ilişkin herhangi bir ayrıntı verilmezken, yüzünde de belirgin bir travma izine rastlanmadı. El Batarfi'nin 40'lı yaşların başında olduğu sanılıyor.

Örgütten yapılan duyuruda Saad bin Atıf el Evlaki'nin liderliği devralacağı açıklandı.

Washington'ın başına 6 milyon dolar ödül koyduğu el Evlaki'nin "ABD ve müttefiklerine karşı alenen saldırı çağrısı yaptığı" biliniyor.

Başına 5 milyon dolar ödül konulmuştu! Kefenli fotoğrafları paylaşıldı ile ilgili etiketler Yemen
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.